Obavijesti

Tech

Komentari 0

Svestrani kreativac: Isprobali smo Huawei PaperMatte tablet s ekranom koji će vas oduševiti

Svestrani kreativac: Isprobali smo Huawei PaperMatte tablet s ekranom koji će vas oduševiti
12

MatePad 11.5 S ima fantastičan 'matirani' ekran idealan za crtanje i pisanje, ali u isto vrijeme je odličan i za uživanje u filmovima. Dolazi sa sjajnom olovkom i tipkovnicom, a i lako ćete koristiti sve što trebate od Googlea

VIDEO

Želite li crtati, pisati, čitati knjige, gledati filmove ili se jednostavno igrati? Huawei je odlučio da njihov najnoviji MatePad 11,5 S tablet s PaperMatte ekranom to sve mora raditi odlično. Nakon nekoliko dana s tabletom kineskog diva, ovo izgleda kao sjajan svestrani tablet, koji se od brojnih rivala razlikuje po sjajnom ekranu i odličnom bogatom opremom.

Tablet dolazi s matiranim metalnim kućištem, a testni je model bio u sivoj boji i djeluje prilično minimalistički, a na stražnjoj strani se jedino ističe jedna kamera s LED bljeskalicom u gornjem desnom kutu. Cijeli je uređaj i prilično lagan sa 510 grama mase, a debljina mu je tek 6,2 mm. Zahvaljujući blago zaobljenim rubovima, prilično je ugodan za svakodnevno baratanje, ako ga ne koristite sa stražnjom maskom i dodatnom tipkovnicom. S gornje lijeve strane je tipka za glasnoću, a na lijevoj strani je tipka za uključivanje. Na vrhu tableta se vidi i tanka magnetna traka gdje možete položiti M-Pencil olovku i puniti je. Dvostruki stereo zvučnici nalaze se sa svake strane, a na desnoj je i USB-C. Jedino što se nalazi na podnožju tableta su pinovi na koje se spaja tipkovnica.

Ono što je u središtu pažnje ovog tableta njegov je ekran. Radi se o 11,5-inčnom IPS LCD ekranu koji podržava osvježenje od čak 144 Hz. Rezolucija je 2800 x 1840 piksela, a u praksi to znači fantastično brzu i glatku sliku punu detalja. Najzanimljiviji dio ovog ekrana je upravo njegova PaperMatte tehnologija. Huawei navodi da ova nova generacija zaslona organski kombinira nano tehnologiju graviranja protiv odsjaja s magnetronskim optičkim premazom u nanorazmjeru na koji je dodana tehnologija višeslojne difuzije uz implementaciju drugih patentiranih Huawei optimizacija. U praksi to znači da ima fantastičan premaz preko ekrana koji smanjuje refleksiju i to drastično. I imate fantastičan osjećaj kad crtate na ovom tabletu ili ga koristite za pisanje bilješki. Osjećaj je skoro kao da pišete po papiru, bez obzira imate li sjajnu M-Pencil olovku ili koristite prst. Uz to, osjećaj se nastavlja i ako čitate knjige, jer je ovakav ekran jako ugodan i za to. Sama M-Pencil olovka, koja trenutno dolazi besplatno u posebnoj ponudi uz tablet, sjajna je za zapisivanje bilješki. Ugodna je u ruci, precizna i ima svoje mjesto na magnetnom dijelu gdje se i puni. GoPaint je Huaweijeva aplikacija za crtanje u kojoj ova olovka dolazi do punog izražaja i izvlači iz vas pravog kreativca. Aplikacija je sjajna, bogata opcijama i detaljima, a ako ste novi, ima i dobar vodič kroz njene važne opcije. Na njoj su radili s akademskim umjetnicima kako bi izvukli ono najbolje od alata na površinu.

 Uz nju Huawei Notes koji prepoznaje vaš rukopis i pretvara ga u tekst dobio je i još neke opcije, poput Note Replay. Omogućuje da zapišete najvažnije točke na sastanku i kasnije reproducirate te zapise u audio formatu da bi lakše pregledali sadržaj.

Ušli smo u Huawei Health Lab: Uz pomoć olimpijaca tu nastaju pametni satovi budućnosti
Ušli smo u Huawei Health Lab: Uz pomoć olimpijaca tu nastaju pametni satovi budućnosti

Što se samog ekrana tiče, iako se radi o LCD-u s 500 nita svjetline, tablet je fantastičan u zatvorenom i odličan je za uživanje u YouTubeu i Netflixu. A cijelo iskustvo multimedije definitivno podižu fantastični zvučnici. Dvostruki stereo zvučnici sa svake strane imaju jako dobar bas, prilično su glasni. Bez problema će ispuniti sobu glazbom, a kad isprobate Spotify, uočit ćete odličnu preglednost ekrana iz različitih kuteva zahvaljujući gubitku refleksije.

Pogoni ga Kirin 9000WL čipset, zajedno s 8 GB RAM-a, a tu je i 256 GB interne memorije. To nije najnoviji čipset, ali u praksi vas to neće smetati. Sve zadatke bez problema obavlja, prebacivanje među aplikacijama, navigacija kroz telefon je glatka, pa čak i igre rade jako dobro. Asphalt Legends Unite radi bez ikakvih teškoća i jako dobro izgleda na ovako velikom ekranu.

Testni tablet imao je HarmonyOS 4.2 koji je sad prilično uglađen, a iako službeno nema pristupa Googleovim servisima, i ovdje je situacija kao sa nedavno testiranim Pura 70 telefonom. Uz microG se lako instaliraju Googleove aplikacije koje će vam trebati za svakodnevno korištenje. Kao što sam i spomenuo neke ranije, nakon određenog postavljanja lako ćete pristupiti gotovo svim aplikacijama koje trebate, a uz Google Docs i OneNote ovaj tablet postaje pravi stroj za rad u pokretu. 

Skoro kao nekad: Isprobali smo Huawei Pura 70 Pro s moćnom kamerom i Google aplikacijama
Skoro kao nekad: Isprobali smo Huawei Pura 70 Pro s moćnom kamerom i Google aplikacijama

Zaštitna stražnja maska ima integrirani ‘kickstand’ pa tablet može stajati na bilo kojoj površini, a ona se integrira s tipkovnicom koja ima dovoljno velike tipke za ugodno tipkanje. Tipkovnica i M-Pencil olovka podržavaju ‘NearLink’ povezivanje koje omogućuje bežičnu vezu s niskom latencijom, odnosno još preciznije registriranje svakog vašeg pokreta.


Tablet sa stražnje strane ima kameru od 13 megapiksela, a sprijeda se nalazi kamera od 8. Kvaliteta slika bit će dovoljna za pozive preko raznih servisa ili poslovne razgovore, a to im je i primarna svrha, kao i to da zabilježite neki dokument tijekom sastanka i po njemu možete pisati. 

U odnosu na prethodni model, baterija je povećana na 8800 mAh koja podržava 22,5W punjenje. Za moje potrebe i više nego dovoljno, a to znači povremeno pisanje, slušanje glazbe, gledanje filmova i igranje i tablet sam punio svakih par dana.

Novi HUAWEI MatePad 11.5"S tablet dolazi u paketu s pripadajućom tipkovnicom, a dostupan je u prednarudžbi do 15. rujna u posebnom paketu uz Huawei M – Pencil olovku gratis. Nakon 15. rujna, MatePad 11.5“S i pripadajuća tipkovnica biti će dostupni po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 549 eura. HUAWEI M - Pencil treće generacije će se moći kupiti zasebno po preporučenoj cijeni od 99 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Isprobali smo Huawei Watch GT5 Pro: Fantastičan modni dodatak pazi na vaše zdravlje
NEĆE FULATI NI JEDAN KORAK

Isprobali smo Huawei Watch GT5 Pro: Fantastičan modni dodatak pazi na vaše zdravlje

Titanij, čelik, keramika... vrhunski materijali značajka su i nove GT5 serije Huaweijevih satova, koji sada još preciznije bilježi vaše aktivnosti, ali i zdravlje uz pomoć mjerenja EKG-a, praćenja tijekom sna

Optika, savršen Wi-Fi, ali i niz nevidljivih rješenja: Ovako je A1 opremio novi kamp na Pagu
FUTURISTIČKI ODMOR

Optika, savršen Wi-Fi, ali i niz nevidljivih rješenja: Ovako je A1 opremio novi kamp na Pagu

ICT Tim u A1 kompaniji ove godine bi trebao premašiti 100 ljudi, a rješenja koja su razvili za Avalona Aminess kamp na Pagu dosad su najveći projekt u Hrvatskoj
FOTO Japanski Shinkansen slavi 60. rođendan. Superbrzi vlak ne kasni, nije imao nijednu žrtvu
JURI KAO METAK

FOTO Japanski Shinkansen slavi 60. rođendan. Superbrzi vlak ne kasni, nije imao nijednu žrtvu

Brzi vlakovi Shinkansen počeli su prometovati između Tokija i Osake 1. listopada 1964. i tako najavili novo doba putovanja željeznicom u Japanu