Gastronomska ponuda 12 poznatih novaljskih restorana bit će prisutna cijelo proljeće jer su upravo tad specijaliteti od paške ovce najsvježiji i najkvalitetniji
Idem i dućan kupiti što treba i brinem da kuhinja bude čista, kaže Martina Šimat (22) iz Splita koja je nedavno postala pomoćna kuharica u projektu Kuhinja znanja
Povod je bio njezin odlazak iz kafića, a Gibonnijeva ekipa joj je za ispraćaj pustila pjesmu preko Bluetooth zvučnika i potpuno je zatekla
Gottfried Bachler je u Dubrovniku na gastro festivalu Dubrovnik Royal Gourmet predstavio alpsku divokozu u umaku od crnog vina. Ovo meso je delicija jer se životinja hranila u netaknutoj prirodi
Napravili smo đir po Adventima u zemlji. Donosimo cijene, gdje piti najbolje kuhano vino, a gdje najbolje jesti. Saznajte i kakvi vas specijaliteti čekaju u raznim gradovima
Gosti manifestacije u Mandrachu bili su i stručnjaci koji istražuju, educiraju i promoviraju mediteranski način prehrane Hrvatska udruga za medicinu životnog stila
Na 9. Grand Gourmetu barmeni Josip Mikulić i Tomislav Bilušić predstavili su gastro miksologiju. Kažu da je rastući trend u svijetu da posjetitelji na putovanjima žele što više kroz hranu i piće doživjeti destinaciju
Prema konceptu '6-i elementi', svaki od daruvarskih ugostitelja nudi jelo ili više njih koji 'tjeraju' viruse, a nude i recepte za jačanje imuniteta. Tu su jelovnici i za sportaše
Splićanka Tereza Alabanda visoko slastičarstvo usavršila je u pariškom Le Cordon Bleu, a nedavno je osmislila jestivu cigaru od čokolade, čiji okus je unaprijedila dimom
Na Braču se natjecalo 35 ekipa, a pobijedila je ekipa s ulovom od čak 9 kilograma. Najbolje vrijeme za lov je od kraja 9. mjeseca, pa se lovi do prosinca, a što vrijeme ide dalje, i lignja je veća i slasnija
Ragbijašima je, zbog prirode sporta, prihvatljivo imati više potkožnog masnog tkiva nego nogometašima, kaže nutricionistica Vesna Bosanac koja profesionalno surađuje sa sportašima
Carpaccio je idealno jelo kojim ćete izbjeći kuhanje tijekom ljetnih vrućina, u načelu potrebni su vam sokovi agruma. Pod carpaccio se ubraja sve ono što ima barem jedan elemenat izvornika - sirovo ili tanko
Želite li osjetiti tradicionalne okuse Privlake, uputite se u jedan od mnogih restorana koji nude stara, kao i reinterpretirana jela od sipe, čičvarde i sušene ribe
Chef Marko Đurašević pripremio je 'Mona Lisu', a pri kušanju morate pokidati platno i otkriti malu tajnu - unutrašnjost od slane karamel čokolade, mascarponea...
U Ninu se jedu specijaliteti s pomalo zanemarenom biljkom koja se bere od sredine proljeća do početka ljeta. Jede se i na salatu, kiseli se, a viđamo je i u slatkoj varijanti
Besplatna jela za građane od tada svake godine za sv. Duju spremaju se u mega teći zapremnine od oko 1200 litara i promjera 2,6 m i koja se koristi se za Badnjak te druge manifestacije u Dalmaciji
Violinistica i slastičarka Tereza Alabanda otkrila nam je tajne pripreme slastica s jagodama koje se slažu s okusima vanilije, mente, badema... Imali smo priliku vidjeti kako nastaje njezina varijanta Fraisier torte
Na XIV. Državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika Crne Gore od 26. do 28. travnja okupljeni su natjecatelji iz 12 zemalja, a chef Ante Jonjić se okušao u kategorijama pripreme jela od tjestenine i ribe
Nedavno se u Supetru na Braču održao kulinarski festival Biser mora, a 200 kuhara, slastičara i konobara pokazala su svoje umijeća. Posebno su nam se dojmila jela od bora i ragu od muzgavaca
U splitskom knedla baru ručno pripremaju knedle od krumpira iz Sinja. Savjetuju da krumpir ne smije biti vodenast, a dali su nam i super recepte koje vrijedi isprobati
Iskoristi svoj Oranž