Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'

Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'

Splićanka Tereza Alabanda visoko slastičarstvo usavršila je u pariškom Le Cordon Bleu, a nedavno je osmislila jestivu cigaru od čokolade, čiji okus je unaprijedila dimom

Od pamtivijeka se dimljenje povezivalo sa slanom hranom poput mesa, ribe i povrća koju je trebalo sačuvati od kvarenja, a u novije vrijeme umješniji kuhari i slastičari koriste kojekakve metode kako bi svojim desertima udahnuli originalnost i posve nove dimenzije okusa. Dim koji nastaje izgaranjem komadića ili piljevinom raznih vrsta drva, pa i od listova aromatičnog bilja, daje slojeviti dimljeni okus koji izvrsno nadopunjuje slatke sastojke poput čokolade, voća i karamele. Diljem svijeta dime se i sladoledi, med za preljeve slastica, razni čokoladni deserti, sljezovi kolačići, tartovi, pa i krafne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara za blagdane pogledajte u našem detaljnom vodiču. Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti
Veliki tjedni horoskop: Bik ostavlja sjajan dojam na ljude, Rak je tvrdoglav i nepopustljiv
od 16. do 22. veljače

Veliki tjedni horoskop: Bik ostavlja sjajan dojam na ljude, Rak je tvrdoglav i nepopustljiv

Vage će se olako upuštati u nove veze ili davati obećanja čije je ispunjenje neizvjesno. Slobodni bi posredstvom prijatelja mogli upoznati zanimljivu, ali nedostupnu osobu