“Brašno stavite u zdjelu, dodajte sol i odmah dodajte svu vodu. Rukom zamijesite tijesto te mijesite dok ne dobijete smjesu bez imalo brašna i grudica. Pustite
neka tijesto odstoji 15 minuta, a nakon toga brašnom pospite mjesto na koje ćete ga staviti”.... ammmm neka mi se javi netko tko je uspio na tanko, bez pucanja razvaljati tijesto na “jufke” kako kazu samo od brasna, soli i vode a bez ulja? Hvala🙄🤭
Prikaži još ↓
Mthesecond
12.1.2020.
Odustani
Za bosanske pite ja bih se ipak vise pouzdao u bosanske ruke,u dijelo neke Bosanke..Haha..Ono,nekako da probas kako to ide kad je izvorna ruka zamijesi,napravi
:))) Kod njih se to prvo uci zensku djecu racunam..Haha..Prvo pita pa nauciti citati i pisati 😄 Nije "kopija" ko original 😁 One vise sebe daju u to,nista ne prepustaju slucaju,to bude bez greske 😃 Slazu pitu ko diplomski rad..Haha..
Prikaži još ↓
st
staridecko
12.1.2020.
Odustani
glatko brašno,mlaka voda,sol,ulje,,,,izraditi tijesto dok se ne počne odvajati od posude
premazati uljem i ostaviti pola sata da odstoji,
Dk
Deaktivirani korisnik
12.1.2020.
Odustani
Ah, koliko sam se ja x puta mučila kako bi mi kore ispale prozirne kao kod Bosanki. Sad to začas napravim. Punjene voćem, sirom, bučom, krumpirom i kapulom, kru
mpirom i mesom, domaće štrudle su pravi užitak. Ili zamijesim navečer, stavim u vrećicu za zamrzavanje i u frižider pa sutra dan malo razvaljam, nauljim, začas razvučem i punim. Ovo što piše da se kuglica tijesta malo razvalja pa naulji sa obje strane, meni nije dobro. Zašto zauljiti stolnjak? Na stolnjaku malo razvaljati, nauljiti samo odozgora, ne slagati jedno na drugo, ostaviti oko pol sata i razvlači se skoro samo od sebe, a stolnjak nije mastan. Ako baš ne ide, ostaviti još desetak minuta i to je to.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
12.1.2020.
Odustani
Nema pite, bureka a ni baklave dok teta "šefika" ne napravi
Me
Meleša
05.6.2023.
Odustani
Joooj komentara... Kakav zadrt narod ovi Hr, svaka cast izuzetcima....
kr
kritičar1
12.1.2020.
Odustani
nemam ništa protiv recepta od bilo kuda ali nama zagorcima netrebaju bosanski recepti kad imamo savršeni recept za štrukle,i zagorske mlince itd.tak i tak su na
jvažnije ruke koje to rade,tak da od....te više sa tom bosnom.
Prikaži još ↓
zp
zagorska puntarica opet
12.1.2020.
Odustani
Ovo je tijesto za štrudlu. Pita je od prhkog tijesta, sa margarinom. Štrudla je književno savijača, i to je tanko tijesto (listovi.)
Dk
Deaktivirani korisnik
12.1.2020.
Odustani
bolje štrudle nego pite
ZagrebČipovi
12.1.2020.
Odustani
skroz bezveze recept, nikakvav oct i gluposti. Klasika brašno sol mlaka voda i margarin,tijesto se mora umiješati da ne bude tvrdo već mekano, posle bude podatn
o i rastezljivo. Da tijesto se stavlja na pamučnu podlogu,,ali na tu tkaninu se treba staviti brašno da se ne lijepi tijesto za platno,,razvlači e rukom ispod tijesta od sredine prema krajevima u krug malo po malo! Tijesto reba odstojati i premazati ga sa gornje strane uljem da se ne uhvati kora tada je teško za razvlačenje jer je presuho najbolje je gdje nema propuhada ostoji 10,20 min.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .