“Brašno stavite u zdjelu, dodajte sol i odmah dodajte svu vodu. Rukom zamijesite tijesto te mijesite dok ne dobijete smjesu bez imalo brašna i grudica. Pustite neka tijesto odstoji 15 minuta, a nakon toga brašnom pospite mjesto na koje ćete ga staviti”.... ammmm neka mi se javi netko tko je uspio na tanko, bez pucanja razvaljati tijesto na “jufke” kako kazu samo od brasna, soli i vode a bez ulja? Hvala🙄🤭
Dk
Deaktivirani korisnik
12.1.2020.
Odustani
@Tihakucanica,eto pitala sam bas mamu koja je izvrsna u pravljenju svih vrsta tijesta.. kaze da se moze zamjesiti vrlo uspjesno bez pucanja... ulje, margarin il
i mama dodaje malo masti je zbog bolje prhkosti i boljeg listanja tijesta..
Prikaži još ↓
Plavusa 13 Pink G
12.1.2020.
Odustani
Evo me Tiha. Ulje ne stavljam u smjesu vec kad "kuglu" razvaljam na debljinu malog prsta kako kazu, onda premazem uljem i pustim da jos malo "odmekne" kako kaze
moja majka i tek tada razvlacim tijesto i to rukama. Dodje fino tanko, njezno, gotovo prozirno....dalje se moze po zelji nadijevati i slagati kako zelis.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
12.1.2020.
Odustani
Ostavi tjesto u frizu preko noci i prije nego pravis stavi ga na sobnu tempereturu
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .