Obavijesti
komentari
Uz ovaj recept zamijesit ćete pravo bosansko tijesto za pite
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

zp
Ovo je tijesto za štrudlu. Pita je od prhkog tijesta, sa margarinom. Štrudla je književno savijača, i to je tanko tijesto (listovi.)
Plavusa 13 Pink G
Puntarice ovdje je rijec o bosanskim pitama.
zp
Znam ja to jako dobro. Imam kolegice na poslu koje isto tak govore. Jedino kaj smo mi u Zagrebu.
engel
u tijesto za štrudle valjda ide i kvasac. što se recepta tiče, mislim da su dvije žličice soli previše za 500 grama brašna.
ne
Engel..netocno..u tijesto za študl neide kvasac..i ide soli dvije do tri zlicice ako je od sira
Dk
Negdje pita. negdje štrudla, negdje savijača, kod nas u Međimurju se kaže pogača...tijesto se radi sa svinjskom mašću, razvuće napuni željenim nadjevom (sir, ja Prikaži još ↓
engel
dvije do tri žličice soli na pola kg brašna?! kakva je to štrudla bez kvasca. pa to uopće ne naraste i bude tvrdo...
Dk
engel, u tijesto za štrudlu, pogaču(po međimurskom) savijaču ne ide kvasac..ako ide kvasac to je već dizano tijesto...a što se tiše količine soli vjerovatno se Prikaži još ↓
Dk
@vilo, pogaca i savijaca nije isto barem tako mislim.. pogaca je dizano tijesto, a savijaca bez kvasca.
engel
ne znam kako je po međimurskom, ali znam da u štrudle koje sam ja jeo ide kvasac, a evo baš sam gledao recepte na youTubeu i isto su sa kvascem. a što se tijest Prikaži još ↓
Dk
sila...mi za štrudlu kažemo pogaača (dupla a, zbog naglaska kako to izgovaramo) i radi se od vučenog tijesta..
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .