Obavijesti

Sport

Komentari 102

Dinamo u playoffu Lige prvaka na Qarabag! Ludogorec pao u ludoj utakmici s devet golova

Dinamo u playoffu Lige prvaka na Qarabag! Ludogorec pao u ludoj utakmici s devet golova

Qarabag je pobijedio Ludogorec 7-2 i tako izborio utakmicu playoffa protiv Dinama. Azeri su posljednje pretkolo izborili tek nakon produžetaka u kojemu su zabili čak četiri gola

VIDEO

U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, turski doprvak Fenerbahče odigrao je 1-1 protiv francuskog Lillea. Momčad Jose Mourinha, koja je u prvoj utakmici u Francuskoj izgubila 2-1, uspjela je izboriti produžetke na domaćem terenu zahvaljujući autogolu Diakitéa u 91. minuti.

U 106. minuti činilo se da je Fenerbahče na pragu pobjede jer je Mandi dobio izravni crveni karton. No, samo 11 minuta kasnije, Lilleu je dosuđen kazneni udarac iz kojeg je David pogodio pored Dominika Livakovića, što je Fenerbahče poslalo u posljednje pretkolo Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sergej Jakirović vodi navijanje 00:26

Dinamo će se za plasman u Ligu prvaka boriti s Qarabagom, koji je nadoknadio zaostatak i u gostima pobijedio 7-2 protiv Ludogoreca. Trener Dinama, Sergej Jakirović, već je ranije istaknuo Azerbajdžance kao vrlo neugodne protivnike. Utakmica je započela vatreno, s golom Vieire za Qarabag u 7. minuti, dok je Ludogorec brzo odgovorio s dva gola Duaha u 13. i 23. minuti. Do kraja poluvremena, Qarabag se vratio u vodstvo golovima Benzije i Andradea. S ukupnim rezultatom 4-4, utakmica je otišla u produžetke, gdje je Qarabag dominirao. Bayramov je zabio u 93. minuti, Xhixha u 110.,  Andrade u 112. i Benzia u 118. minuti.

VIDEO Livaković primio u 91. za poraz u LP-u, Kotarski remizirao
VIDEO Livaković primio u 91. za poraz u LP-u, Kotarski remizirao

U drugim utakmicama, APOEL i Slovan odigrali su bez pogodaka, što je bilo dovoljno da slovačka momčad prođe dalje zahvaljujući pobjedi na domaćem terenu rezultatom 2-0. Marko Tolić je za Slovan igrao do 62. minute.

Bodø/Glimt potvrdio je svoj plasman u četvrto pretkolo pobjedom 4-1 protiv Jagiellonije u Norveškoj. Jagiellonia je povela autogolom Berga u 4. minuti, ali su Norvežani preokrenuli rezultat golovima Feta i Dibvika. Fet je ponovno zabio u 56. minuti, a konačni rezultat postavio je Høgh u 70. minuti. Bodø/Glimt će se za Ligu prvaka boriti protiv Crvene zvezde, a prva utakmica igra se u Skandinaviji.

Bivši dinamovac blizu play-offa Lige prvaka, slavili i Norvežani
Bivši dinamovac blizu play-offa Lige prvaka, slavili i Norvežani

U najzanimljivijoj utakmici večeri, Twente i RB Salzburg odigrali su 3-3, što je bilo dovoljno da Austrijanci s ukupnim rezultatom 5-4 prođu dalje. Strijelci za Salzburg bili su Kjaergaard (17), Dorgeles (25) i Kounfolo Yeo (46), dok su za Twente zabili Hilgers (43), Hoorenbeeck (64) i Steijn (87). Bivši mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić odgledao je utakmicu s klupe.

Midtjylland je obranio svoju prednost od dva gola protiv Ferencvárosa, odigravši 1-1, dok je Malmö u dramatičnoj utakmici pobijedio 4-3 PAOK i eliminirao Grke. Nanasi je zabio dva gola za Malmö, a po jedan su dodali Zätterström i Christiansen. Za PAOK su pogađali Taison, Koulierakis i Živković. Dominik Kotarski je branio za grčki sastav.

Jakirović: Osijek nije htio pauzu za osvježenje, to me iznenadilo. Ristovski: Gol posvećujem ženi
Jakirović: Osijek nije htio pauzu za osvježenje, to me iznenadilo. Ristovski: Gol posvećujem ženi

Sparta Prag pobijedila je rumunjski SCSB 3-2 i izborila posljednje pretkolo s dva gola Birmančevića i jednim Haraslína. Za Rumunje su strijelci bili Edjouma i Olaru. I drugi praški klub, Slavia, također je poput svog gradskog rivala pobijedio. Bili su bolji od USG-a golom Jurečke i tako izborili playoff. U utakmici koja je počela u najkasnijem terminu, između Rangersa i Dinama Kijeva, Ukrajinci su slavili s 2-0 zahvaljujući pogocima Pikhalonoka i Voloshyna.

Parovi play-offa:

Young Boys (Švi) - Galatasaray (Tur)

Bodo/Glimt (Nor) - Crvena zvezda (Srb)

Midtjylland (Dan) - Slovan Bratislava (Slk)

DINAMO ZAGREB (HRV) - Qarabag (Aze)

Malmo (Šve) - Sparta Prag (Češ)

Lille (Fra) - Slavio Prag (Češ)

Dynako Kijev (Ukr) - RB Salzburg (Aut)

Prve utakmice na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, dok su uzvrati 27. i 28. kolovoza

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 102

VIDEO

Obožavateljica iz Kine: Modriću sam u Osijek donijela svjetiljku u obliku kuće u kojoj je odrastao
POSEBAN DAR POSEBNOG FANA

Obožavateljica iz Kine: Modriću sam u Osijek donijela svjetiljku u obliku kuće u kojoj je odrastao

Plus+ Živim i radim u Rotterdamu i četvrti sam put došla u Hrvatsku samo zbog utakmice. Luka je prepoznao kuću i nasmijao se, dopalo mu se. Kao i kad sam mu rekla da je meni draža ta kuća od vile u kojoj sad živi u Madridu, kaže Liliana

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!
EKSPRESNI ODLAZAK

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku, rekli su iz kluba i najavili kako će već idući tjedan predstaviti Kalinićeva nasljednika