Obavijesti

Sport

Komentari 208

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku, rekli su iz kluba i najavili kako će već idući tjedan predstaviti Kalinićeva nasljednika

VIDEO

Nikola Kalinić (40) potrajao je u Hajduku svega tri mjeseca. Nakon završetka prijelaznog roka bivši hrvatski nogometni reprezentativac i dojučerašnji napadač splitskog kluba više nije sportski direktor, objavio je klub na službenim stranicama. Dobio je otkaz.

Pokretanje videa...

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka! 00:56

Uprava kluba dala mu je povjerenje krajem svibnja nakon ostavke Mindaugasa Nikoličiusa i doveo je bombastično pojačanje na klupi, Talijana Gennara Gattusa, potom i još jednog bivšeg "vatrenog" Ivana Rakitića, ali je ipak Hajduk ostao kratkih rukava u prijelaznom roku i od pojačanja još jedino dogovorio posudbu Stipe Biuka iz Španjolske, dok je Gambijac Abdoulie Sanyang ipak samo prinova. Što se odlazaka tiče, dogovorio je prodaju Emira Sahitija u HSV za prilično skromnih 1,2 milijuna eura, a nije realizirao transfer Rokasa Pukštasa kojega je na sva zvona najavio predsjednik Ivan Bilić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka! 00:56

- S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za klub u ovom trenutku . Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je, kao i svima u klubu, u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg  tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk - kazao je predsjednik uprave Ivan Bilić.

"Nikoli Kaliniću još jednom zahvaljujemo na svemu te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", poručili su iz Splita.

Previranjima i kadrovskim problemima u Hajduku tako očito nema kraja. Ostaje nejasno zašto su ga u klubu angažirali samo za jedan prijelazni rok, pogotovo u kontekstu nategnutih financija, o čemu je u više navrata govorio i sam trener Gattuso. Ostat će upamćeno i da se u Kalinićevu kratkom mandatu dogodio slučaj Perišić koji je naprasno otišao zbog javne prepirke s trenerom. Sve to događa se svega tri dana uoči najvećeg derbija na Maksimiru, dok je Hajduk matematički itekako unutra u borbi za vrh ljestvice jer će pobjedom prestići "modre" i zasjesti na prvo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 208

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio