Obavijesti

Sport

Komentari 44

Jakirović: Osijek nije htio pauzu za osvježenje, to me iznenadilo. Ristovski: Gol posvećujem ženi

Jakirović: Osijek nije htio pauzu za osvježenje, to me iznenadilo. Ristovski: Gol posvećujem ženi

Dinamo sada čekaju susreti sa Šibenikom i Goricom, a između dva susreta u HNL-u je i playoff Lige prvaka. 'To nam je kratkoročni cilj, ući u Ligu prvaka', istaknuo je trener Dinama Sergej Jakirović

VIDEO

Nogometaši Dinama srušili su Osijek 2-1 na Opus Areni u prvom velikom derbiju nove sezone HNL-a. Pogodak odluke dao je Stefan Ristovski u 95. minuti, a Dinamo je nakon dva kola stopostotan. Jedina momčad koja ima isti učinak kao i 'modri' je Šibenik.

Pa je trener Sergej Jakirović bio vrlo zadovoljan nakon pobjede u Osijeku.

- Ovdje nikad nije lako, tko god misli da je grdno se vara. Mislim da smo ušli jako dobro u utakmicu. Imali smo dobar posjed, kvalitetno završavali akcije i Hoxha je imao dvije dobre prilike. Primili smo gol iz naše neopreznosti, ono što smo napominjali da moramo raditi taktičke faulove u smislu tranzicije. Oni preko Matkovića, Pušića i Bukvića imaju brzi izlaz i iz jednog smo primili gol. Relativno smo brzo izjednačili, nismo gubili glavu, nastavili smo dalje. Bio je dogovor u svlačionici da još pojačamo pritisak znajući da će Osijek svesti utakmicu na svoj ritam i da će nas čekati iz kontre ili ležati na terenu kao što su većinu drugog poluvremena i radili. Na kraju, odradili smo zamjene koje su donijele živosti i uspjeli zabiti za pobjedu - rekao je Jakirović.

Jakirović je otkrio da na osječkoj klupi nisu htjeli pauzu za osvježenje premda je na stadionu bilo jako vruće.

- Dolje je sparina, malo me iznenadilo što Osijek nije htio cooling break. Prilagodili smo se, igrači su stvarno jako iscrpljeni nakon ove utakmice. Ali takvo je vrijeme i moramo se naviknuti na to.

Dinamova obrana bila je na mjestu, no obećavaju bočni igrači koji izlaze visoko naprijed.

- Prvo smo defenzivno stvarno dobro sanirali sve opasnosti, Samy i Theophile, Ristovski i Pierre-Gabriel su se puno puta ubacili gore. Prošlu utakmicu zabio je Pierre-Gabriel, sada Ristovski i sigurno da je to dodatna snaga našeg napada.

Dinamu slijedi okršaj s povratnikom u HNL pa playoff Lige prvaka.

- Mi smo znali da će nam trebati da postignemo malo veću formu nego na izlasku iz priprema. Upravo ovakve utakmice, evo apsolvirali smo sa šest bodova. Sada imamo dvije utakmice kući, Šibenik i Goricu i između tih utakmica imamo playoff Lige prvaka što nam je kratkoročni cilj, da pokušamo ući u Ligu prvaka.

Stiže Šibenik koji ima dvije pobjede na startu sezone.

- Apsolutno zasluženo, ono što smo mi gledali, ajde teško je igrati u Osijeku, ali oni su uspjeli sve zatvoriti i imali su fantastičan dan vratara. Ali imaju šest bodova i nije to kao prijašnjih godina da netko otpadne do Velike Gospe i sigurno da su poslali poruku ostalim konkurentima. Mi ćemo se pripremiti i idemo po tri boda - zaključio je trener Dinama.

Ristovski: Ženi mi je rođendan, njoj ide ovaj gol

Pobjednički gol dao je Stefan Ristovski.

- Drago mi je zbog pobjede, mislim da smo na kraju zasluženo dobili i dali svoj maksimum. Bilo je sparno od samog početka, ušli smo mlitavo, ali u ostatku utakmice smo preuzeli kontrolu. 

Dinamo je treći put bio u zaostatku na Opus Areni, ali opet pokazao karakter.

- Je, ovo je težak teren. Osijek je također jedna iskusna ekipa koja ima svojih ciljeva, žele izlazak u Europu. Nikad nije lako igrati na ovom terenu, ali mislim da smo na kraju zaslužili pobjedu, bili uporni i Bog nas je nagradio. 

Kiksali su Hajduk i Rijeka, odigrali remije, Dinamo se malo odvojio na vrhu, iako je tek početak.

- Rano je, tek je drugo kolo i ne razmišljam u tom smjeru. Bitno je da momčad izgleda kako je izgledala danas, moramo nastaviti ovim putem, raditi još jače i čekati nove uspjehe. 

Ristovski ne zabija puno, ali kada zabije, onda su to uglavnom važni golovi.

- Danas je rođendan mojoj ženi i njoj posvećujem ovaj gol. Ne dajem puno golova, ali ne gledam sebe u prvom planu, već sam uvijek tu za momčad. Drago mi je da se danas to meni dogodilo.

Navijači su opet bili na velikoj razini, prava podrška i vjetar u leđa.

- To nije sporno, oni su uvijek uz nas i tako će uvijek biti. Boysi jesu naš 12. igrač i zahvaljujem im se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

Obožavateljica iz Kine: Modriću sam u Osijek donijela svjetiljku u obliku kuće u kojoj je odrastao
POSEBAN DAR POSEBNOG FANA

Obožavateljica iz Kine: Modriću sam u Osijek donijela svjetiljku u obliku kuće u kojoj je odrastao

Plus+ Živim i radim u Rotterdamu i četvrti sam put došla u Hrvatsku samo zbog utakmice. Luka je prepoznao kuću i nasmijao se, dopalo mu se. Kao i kad sam mu rekla da je meni draža ta kuća od vile u kojoj sad živi u Madridu, kaže Liliana

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić