Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dinamo daje minute mladima. Debitirat će i sinovi poznatih?

Dinamo daje minute mladima. Debitirat će i sinovi poznatih?
3

Do kraja prvenstvene sezone prvoligaške minute na seniorskoj sceni mogli bi dobiti i sjajni klinci. Mislav Ćutuk je odbio Juventus i potpisao ugovor s Dinamom, a tu su još Cvetko, Mikić, Šunta...

VIDEO

Dinamo će do kraja još jedne uspješne sezone "full-gasom" igrati dvije utakmice finala kupa protiv Rijeke, dok će u prvenstvenim dvobojima protiv Slaven Belupa i Rudeša trener "modrih" ići kombiniranim snagama. I to je dobra odluka, najiskusniji Dinamovi prvotimci iza sebe imaju prilično napornu sezonu, svakome je odmor i više nego dobro došao.

Pokretanje videa...

Mudražija slavi s Boysima 01:05

Josip Mišić tako u svojim nogama već ima 49 službenih utakmica ove sezone, na terenu je proveo 4220 minuta. I bilo bi suludo iskusnog veznjaka do kraja sezone "maltretirati" nebitnim utakmicama, potencijalno riskirati neku ozljedu zbog koje bi Mišić mogao propustiti početak ljetnih priprema. Jakirović je toga svjestan, pa će priliku protiv Slavena i Rudeša dobiti mladi igrači.

Najbolji hrvatski skijaš objavio fritule nakon Dinamova naslova
Najbolji hrvatski skijaš objavio fritule nakon Dinamova naslova

Dinamo je često kroz povijest tako djelovao u zadnjim kolima, javnosti i navijačima predstavljao svoje nove dragulje, dok bi standardni prvotimci dobili više odmora. A koga bi to trener "modrih" mogao koristiti u dvije posljednje prvenstvene utakmice sezone. Tu će sigurno više minuta dobiti povratnici Rog, Emreli, Stojković, pa neki igrači s manjom minutažom (Šutalo, Perković, Bulat, Halilović, Brodić) u posljednje vrijeme, pa i talentirani juniori i kadeti. A tu Dinamo ima velik potencijal.

Zagreb: 13. kolo PNL kadeta, GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Juniorska momčad Dinama sigurno korača prema novom naslovu prvaka, kadeti su već "davnih dana" riješili pitanje tko je najbolji u Hrvatskoj. I sad će mnogi od njih dobiti prve minute na seniorskoj razini. Sergej Jakirović i sportski direktor Marko Marić žele vidjeti što na prvoligaškoj sceni može 18-godišnji Luka Vrbančić, dečko koji je već do sada morao dobiti puno više prilika.

Dinamo ne može direktno u Ligu prvaka. Ali mogao bi imati sreće
Dinamo ne može direktno u Ligu prvaka. Ali mogao bi imati sreće

Vrbančić je moderni vezni igrač, i radilica u sredini terena i znalac koji može izmamiti pljesak svojim potezima. Mladi nogometaš zabijao je već za seniore Dinama, a u posljednjih prvenstvenih 180 minuta od njega se puno očekuje. Tu je i mladi stoper Ivan Cvetko (18), sigurno će po desnoj strani zaigrati Noa Mikić (17) koji je oduševio na zimskim pripremama "modrih" u Puli.

Rovinj: Prijateljska nogometna utakmica u sklopu priprema, GNK Dinamo - Triglav

Dinamo bi mogao svima pokazati kakav napadački potencijal leži u 17-godišnjem Mislavu Ćutuku, mladoj nadi "modrih" koja je nedavno odbila transfer u Juventus, već potpisala profesionalni ugovor s najdražim klubom. I Zagrepčani bi mu se sada mogli "zahvaliti" ponekoj minutu na prvoligaškoj sceni.

Dinamo jutro nakon naslova već gleda na Kup: 'Svi na Maksimir'
Dinamo jutro nakon naslova već gleda na Kup: 'Svi na Maksimir'

A ne bi se čudili da priliku dobiju i oni još mlađi - kadeti Dinama. Oni su "označeni" kao nevjerojatna generacija, mnoge podsjećaju i na onu 1998. godišta koja je "modrima" dala Sosu, Olma, Brekala, Moru, Šempera... Brojni stručnjaci vjeruju kako je najveći potencijal cijele Dinamove škole 16-godišnji Leon Jakirović, sin trenera Sergeja. Tu je i sin Darija Šimića, sjajni Nikolas Šimić, kao i slovenski virtuoz Sven Šunta. Dinamo u svakom slučaju ne treba brinuti za budućnost, a pred Jakirovićem će opet biti - slatke brige, kojem od tih klinaca dati minute...  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"
Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka
PRIJENOS OD 20.45

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka

Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim, rekao je Zlatko Dalić na temu Perišića