Obavijesti

Tech

Komentari 1

Samsungov Galaxy S24 FE nudi gomilu AI mogućnosti i sedam godina nadogradnji Androida

Samsungov Galaxy S24 FE nudi gomilu AI mogućnosti i sedam godina nadogradnji Androida
6

Jedna od najboljih značajki je sedam generacija nadogradnji OS-a i sedam godina sigurnosnih ažuriranja. Straga nudi trostruku kameru, ima Samsungov Exynos čipset te 128/256 GB memorije

VIDEO

Samsungova Galaxy S24 serija sada je dobila najnoviji dodatak, S24 FE koji je namijenjen širem krugu korisnika, donoseći odlične performanse, kamere  i napredne značajke umjetne inteligencije (AI). Novi model će biti dostupan za narudžbu već od početka listopada, po cijeni od 749 eura.

U toj cijeni sadrži mnoge značajke kao i njegova skuplja imoćnija braća, no kompromisi su bili nužni da bi spustili cijeu. Pokreće ga Samsungov Exynos 2400e (4 nm) procesor umjesto Snapdragona 8 Gen 3 kao na ostalim modelima. Iako ima 6,7-inčni AMOLED ekran s brzinom osvježenja do 120 Hz,  te podržava rad na 60 ili 120 Hz, a ne od 1 do 120 Hz. Maksimalna svjetlina mu je 1900 nita, a rezolucija kao i na manjem S24 (1080 x 2340), dok je na S24+ istih dimenzija rezolucija viša.

No nudi i značajke koje u ovoj klasi nisu tako česte. Straga se nalazi trostruki sustav kamera, s glavnom od 50 MP s optičkom stabilizacijom slike (OIS) i telefoto lećom od 8 MP s 3x optičkim zumom, uz dodatak ultraširoke leće od 12 MP.

AI značajke poput Nightography i Object-Aware Engine pružaju poboljšane rezultate pri slabom osvjetljenju te prepoznaju scene, dok napredne opcije uređivanja omogućuju kreiranje kreativnih sadržaja.

Samsung ističe da je uređaj za zahtjevne korisnike i gaming, zahvaljujući Exynos 2400e čipsetu, koji omogućuje glatko iskustvo igranja uz podršku za Ray Tracing. Veća je rashladna komora, a svemu bi trebala pomoći i baterija od 4700 mAh. 

S24 FE nudi Galaxy AI značajke kao što su Circle to Search, Interpreter i Live Translate, čineći svakodnevne zadatke jednostavnijima i bržima. Sve je to integrirano unutar Samsung Knox sigurnosnog sustava, koji osigurava zaštitu podataka.

Jedna od najboljih značajki je pak sedam generacija nadogradnji OS-a i sedam godina sigurnosnih ažuriranja, a dolazi u kutiji za pakiranje izrađenoj od 100% recikliranog papira.

Novi Galaxy S24 FE bit će dostupan u grafitnoj, plavoj, žutoj i mint zelenoj boji, u varijantama sa 8/128 i 8/256 GB.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Isprobali smo Huawei Watch GT5 Pro: Fantastičan modni dodatak pazi na vaše zdravlje
NEĆE FULATI NI JEDAN KORAK

Isprobali smo Huawei Watch GT5 Pro: Fantastičan modni dodatak pazi na vaše zdravlje

Titanij, čelik, keramika... vrhunski materijali značajka su i nove GT5 serije Huaweijevih satova, koji sada još preciznije bilježi vaše aktivnosti, ali i zdravlje uz pomoć mjerenja EKG-a, praćenja tijekom sna

FOTO Japanski Shinkansen slavi 60. rođendan. Superbrzi vlak ne kasni, nije imao nijednu žrtvu
JURI KAO METAK

FOTO Japanski Shinkansen slavi 60. rođendan. Superbrzi vlak ne kasni, nije imao nijednu žrtvu

Brzi vlakovi Shinkansen počeli su prometovati između Tokija i Osake 1. listopada 1964. i tako najavili novo doba putovanja željeznicom u Japanu
Moćan hardver i niz AI alata, Samsung otkrio dva S10 tableta
USKORO STIŽU

Moćan hardver i niz AI alata, Samsung otkrio dva S10 tableta

Nova serija donosi značajno poboljšane procesore, a radi se o MediaTeku – Galaxy Tab S10 Ultra nudi 18 % više snage CPU-a, 28 % poboljšanje GPU-a i 14 % veću učinkovitost NPU-a u usporedbi s prethodnikom