Palačinke su mališanima omiljene, a sigurno će voljeti i ovu zdraviju varijantu od povrća kao varijanta za ručak. Uz povrće možete ubaciti i piletinu ili drugo meso
Recept dana: Slane palačinke zapečene i punjene povrćem
Sastojci:
pet palačinki, crvena paprika, luk, patlidžan, tikvica, češanj češnjaka, 400 g pelata, jedna žličica timijana, jedna žličica sjeckanog bosiljka, mozzarella, maslinovo ulje, sol, papar
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk. Dodajte povrće narezano na kockice te zgnječeni češnjak i pirjajte još pet minuta. Posolite i popaprite pa dodajte pelate. Na kraju ubacite svježi timijan i bosiljak. Zagrijte pećnicu na 200°C. Palačinke nadjenite, dodajte mozzarellu i preklopite ih. Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta. Nakon pečenja palačinke možete preliti umakom koji napravite od grčkog jogurta, začinskog bilja po izboru i češnjaka.
Broj osoba: 2
Priprema: 30 minuta