Ramen, japansko jelo s rezancima, je jelo koje će vas zasititi, a pri tom je sočno i može se jesti i dan nakon. U ovom receptu je piletina, ali možete koristiti koje god meso želite
Recept dana: Brzi pileći ramen
Sastojci:
pileća prsa s kostima, 4 žlice ulja, 1/2 žličice soli, 1/2 žličice papra, 1 i 1/2 šalica nasjeckanog luka, 3 veće mrkve, 3 žličice usitnjenog svježeg đumbira, žličica usitnjenog češnjaka, 10 šalica pilećeg temeljca, žličica soja sosa, rezanci za ramen, 2 komada bok choya, 6 komada mladog luka, jaja po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite pileća prsa u pleh s kožicom prema gore. Namažite ih jednom žlicom ulja, posolite i popaprite. Pecite u pećnici 30 do 40 minuta. Pustite da se hladi oko 5 minuta, pa očistite i narežite. Stavite sa strane.
U velikoj posudi zagrijte 3 žlice ulja na srednjoj vatri. Dodajte luk i pirjajte uz povremeno miješanje 6-8 minuta. Dodajte nasjeckanu mrkvu na kolutiće i dinstajte i dalje oko 5 minuta. Dodajte đumbir i češnjak, pa ostavite još minutu na vatri. Dodajte pileći temeljac, pustite da zakuha. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 10 minuta. Dodajte piletinu i soja sos. Bok choy narežite na dijagonalne trakice, stabljike dodajte u juhu, a listove ostavite sa strane. Dodajte i tjesteninu. Neka se kuha dok tjestenina ne bude gotova. Maknite s vatre, dodajte listove bok choya i mladi luk. Poslužite vruće. Možete dodati i kuhano jaje.
Broj osoba: 6
Priprema: 35 minuta