Uz potporu Favbet Foundationa održana je besplatna radionica keramike za ukrajinsku djecu | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Uz potporu Favbet Foundationa održana je besplatna radionica keramike za ukrajinsku djecu

Uz potporu Favbet Foundationa održana je besplatna radionica keramike za ukrajinsku djecu
9

Povodom Svjetskog dana djece, uz potporu Favbet Foundationa u centru Crvena Kalyna u Zagrebu održana je besplatna radionica izrađivanja glinenih predmeta za ukrajinsku djecu

Ovo je samo jedna u nizu kreativno – edukativnih radionica koje omogućuju ukrajinskim obiteljima, posebice najmlađima, što ugodniji i kvalitetniji boravak u Hrvatskoj. Osim raznih aktivnosti, kroz igru, cilj potpore je i obostrano učenje kulture i upoznavanje s tradicionalnim običajima dviju zemalja.

Na radionici je sudjelovalo više od 25 djece koja su imala priliku vlastitim rukama izraditi šalicu ili tanjur te ih oslikati u tradicionalnom ukrajinskom stilu ili prema vlastitoj mašti. Djeca su se zabavljala uz kreativnost i osmjehe.

"Drago nam je vidjeti kako su djeca fascinirana kreativnošću te kako otkrivaju nove mogućnosti za sebe. Ova radionica je dio naše misije očuvanja povezanosti djece s ukrajinskom kulturom i jezikom, kao i podrške njihovom razvoju u teškim vremenima.” — rekla je kustosica projekata Favbet Foundationa Marianna Kovenia.

Favbet Foundation osnovan je 2020. Danas je većina projekata zaklade posvećena pomoći vojsci i humanitarnim inicijativama, kao i potpori dječjem sportu i obrazovanju. Od 2022. godine u Zagrebu, uz pomoć Favbet Foundationa, djeluje centar za prilagodbu useljenika iz Ukrajine koji djeci pomaže u održavanju povezanosti s ukrajinskim jezikom i kulturom.

U isto vrijeme, u Ukrajini tim zaklade nastavlja razvijati vlastiti projekt “Klub Superheroja” koji pomaže djeci otkriti svoje supermoći za stvaranje uspješne budućnosti. Projekt se sastoji od tri ključna smjera: “Jači zajedno”, “IT Kids” i “Snaga u znanju”. Unutar prvog smjera u Kijevu postoji nekoliko besplatnih sportskih sekcija posvećenih tjelesnom razvoju djece. Drugi je posvećen podučavanju djece osnovnim vještinama programiranja, a treći za cilj ima pružiti školarcima u Ukrajini svu potrebnu opremu za učenje i kreativnost.

Favbet Foundation nastavlja aktivno podržavati djecu i omogućavati prilike za razvoj, učenje i stvaranje, kako u rodnoj Ukrajini, tako i u inozemstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Želite skinuti dioptriju uz najpovoljnije cijene i vodeće stručnjake?
PROMO

Želite skinuti dioptriju uz najpovoljnije cijene i vodeće stručnjake?

Imate problema s dioptrijom i dosadile su vam leće i naočale, a najviše to što bez njih ništa ne vidite? Sigurno vam je barem jednom palo na pamet kako bi bilo lijepo riješiti se dioptrije zauvijek. Lasersko skidanje dioptrije možda je baš pravo rješenje za vas

Novi kralj prijenosnih računala
PROMO

Novi kralj prijenosnih računala

Neka prijenosna računala napravljena su kako bi bila što tanja, neka kako bi baterija trajala što duže, a neka kako bi olakšala posao. A računalo ROG Strix SCAR 18 G834 (2024)? Ono je napravljeno kako bi bilo najbolji izbor za najzahtjevnije ljubitelje video igara
Borba protiv požara: Uhvatite čaroliju najdražih šumskih prizora i osvojite nagrade
PROMO

Borba protiv požara: Uhvatite čaroliju najdražih šumskih prizora i osvojite nagrade

Ljepota šumske prirode neodvojiva je od zaštite šuma od požara. Kako bi dodatno podigli svijesti o vlastitoj odgovornosti svakog pojedinca za očuvanje prirode od razornog učinka vatre, u sklopu kampanje „Nemar je prva iskra“ Hrvatske šume ove nagrađuju najvrjednije građane.