Obavijesti

News

Komentari 31

Penava: Imamo 78 zastupnika, možda ni nećemo otkriti tko je to dok je tu 76 ruku zastupnika

Penava:  Imamo 78 zastupnika, možda ni nećemo otkriti tko je to dok je tu 76 ruku zastupnika

Nakon raskola, Penava tvrdi da je gledajući kratkoročno DP osiromašeni, a dugoročno obogaćen. Osvrnuo se i na izjave Radića i Peternela te poručio kako oni "ostaju konzistentni u tome da lupaju gluposti".

VIDEO

Možda ni nećemo otkriti tko je dok je tu 76 ruku i stvar funkcionira, stabilna je i održiva.  Sve drugo su finese koje se događaju - kazao je Penava navodeći da se i on sam može otkriti na nekom od idućih glasanja.  Klub DP-a sada ima devet zastupnika, no Damir Biloglav najavljuje aktiviranje saborskog mandata što znači da u saborskim klupama pred kraj godine ne bi više bio njegov zamjenik Frane Tokić koji pripada Penavinoj struji. Ti potezom klub bi pao na osam zastupnika.  

Nakon raskola DP-a predsjednik Sabora Gordan Jandroković potvrdio je da vladajuća većina ima 77 ruku, a moguće je i 79, jer tu računa ruke bivših DP-ovaca koji su se svrstali na Radićevu stranku. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, tvrdi da imaju zacementirano 78 zastupnika. Tko je taj jedan više nije želio odgovoriti. 

Domovinski prebjezi: 'Radićevci' su napustili stranku, a neki kao Peternel su otišli i korak dalje
Domovinski prebjezi: 'Radićevci' su napustili stranku, a neki kao Peternel su otišli i korak dalje

Nakon raskola, Penava tvrdi da je gledajući kratkoročno DP osiromašen, a dugoročno obogaćen. Osvrnuo se i na izjave Marija Radića koji nakon izlaska iz DP-a najavljuje osnivanje stranke, a dat će podršku vladajućoj većini, ističući kako je teško pohvatati što on sve priča. Podsjetio na kontradiktorne izjave Radića koji se smatra većinom i Peternela koji je smatra opozicijom.

- Ostaju konzistentni u tome da lupaju gluposti - rekao je Penava uvjeren da je cilj Radićeve ekipe dok su bili unutar DP-a održati stranku fragmentiranom  te onemogućiti bilo kakvo jačanje na desnom političkom spektru u zemlji.  Penava kaže da nakon raskola nije razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali ne očekuje da će te ne očekuje da će zbog toga biti smanjen broj državnih tajnika niti ministara iz njegove stranke. Govorio je Penava i o porezu na nekretnine, dodavši kako se zalažu da se manje oporezuje rad, a više imovina. Smatra da porez ne treba plaćati na prvu nekretninu u kojoj se živi kao i na jednu vikendicu te da taj porez trebaju plaćati oni koji imaju velik broj nekretnina.

Radić osniva novu stranku: 'Imat ćemo svog kandidata za predsjednika, a to neću biti ja'
Radić osniva novu stranku: 'Imat ćemo svog kandidata za predsjednika, a to neću biti ja'

Kao gradonačelnik Vukovara, upozorio na problem praznih nekretnina, posebice stanova koji su većinom u zgradama, a u vlasništvu su države. Njih je oko 2000, kaže. Najavio je da će u razumnoj mjeri inzistirati da se država što prije rastereti tih nekretnina. Smatra i kako je država tu isto stradala jer je iste stanove obnavljala i po 6 do 7 puta. ​

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

VIDEO Oluja stoljeća razara Floridu: Gradovi potopljeni, ima mrtvih, uragan usisao more
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Oluja stoljeća razara Floridu: Gradovi potopljeni, ima mrtvih, uragan usisao more

Masivni uragan Milton donio je za sobom olujne valove i obilne kiše, uz snažne udare vjetra. Oluja je izazvala i veliki broj tornada. Stižu prve informacije o stradalima