Obavijesti

News

Komentari 2

VIDEO Požari u Dalmaciji, vatra došla do vojarne u Zemuniku. Iz MORH-a kažu: Pod kontrolom je

VIDEO Požari u Dalmaciji, vatra došla do vojarne u Zemuniku. Iz MORH-a kažu: Pod kontrolom je

Jedna pista, koja je najbliža požaru, bila je zatvorena za avione. Druga je bila otvorena te su avioni bili usmjereni prema njoj

VIDEO

Panika je na neki način prisutna budući da vatrogasne službe čak idu i po uzletno sletnoj stazi. Ljudi praktički zbunjeno šeću okolo aerodroma. Na početku dok je bio požar samo u obližnjem selu Smokovići dva kanadera su bila u zraku sad ih je sigurno oko pet. Inače imamo pogled na Velebit, ali sad je taj pogled doslovce nestao - kazala nam je čitateljica koja je snimila kako se požar približio zračnoj luci u Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Požar kod aerodroma u Zadru 00:18

Zbog požara kraj Zadra, Skradina i okolice bilo je problema i u zadarskoj zračnoj luci. Jedna pista, koja je najbliža požaru, bila je zatvorena za avione. Druga je bila otvorena te su avioni bili usmjereni prema njoj, potvrdio nam je glasnogovornik zračne luke. Dodao je da se letovi odvijaju prema planu.

 Nešto iza 14 sati zaprimljena je dojava o požaru u Zadarskoj županiji, na području Smoković kod Zračne luke Zadar-Zemunik. 

- Situacija je na oba požarišta dosta teška. Na području Smoković duga je požarna fronta jer su se dva požara spojila u jedan - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Požar s požarista Zemunik Donji proširio se na prostor vojarne u Zemuniku, no situacija je pod kontrolom, objavilo je u utorak poslijepodne Ministarstvo obrane (MORH).

Odmah se pristupilo gašenju, angažirani su protupožarni avioni, osoblje je u stanju pripravnosti i situacija je pod kontrolom, objavio je MORH na Twitteru. 

Na gašenju požara u prostoru vojarne “Pukovnik Mirko Vukusic” angažirani su jedan Canadair Cl 415 i četiri Air Tractora AT802. Na požaru kod Smokovića na terenu su 42 vatrogasca sa 19 vozila, 2 Canadaira (u dolasku je i treći) te 4 Air Tractora, objavila je oko 17 sati Hrvatska vatrogasna zajednica. 

VIDEO Buktinja kod Skradina: 'Strah nas je, ne znamo što će biti s nama. Dimi se iza kuća'
VIDEO Buktinja kod Skradina: 'Strah nas je, ne znamo što će biti s nama. Dimi se iza kuća'

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a zbog situacije na požarištima kod Skradina i Smokovića, u pripravnost su stavljene i vatrogasne snage Ličko-senjske i Karlovačke županije te Grada Zagreba, navodi HZV.

Na požaru kod Skradina situacija je ozbiljna jer je požar došao do objekata, no srećom nitko nije stradao, rekao je u utorak poslijepodne glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Zračne snage i vatrogasci ulažu velik napor da spriječe njegovo širenje, a snažan vjetar otežava njegovo gašenje", dodao je Tucaković, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

VIDEO Dramatična snimka kod Skradina: 'Vatra je stigla pred kuću, zalijevaju je da ne izgori'
VIDEO Dramatična snimka kod Skradina: 'Vatra je stigla pred kuću, zalijevaju je da ne izgori'

 Aktiviran je i Stožer civilne zaštite Grada Skradina, te je za sve stanovnike s požarom zahvaćenog područja, koji se osjećaju nesigurno i ugroženo, otvorena Osnovna škola Skradin (Put Križa 1) gdje će biti osigurana hrana, piće i prenoćište, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH.

Požar na području Skradina, u naselju Ićevo, koji je zahvatio borovu šumu i nisko raslinje, i dalje se aktivno gasi. Na požarištu su angažirani, osim domaćih snaga, i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, ukupno 116 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...
STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Užas A3: Pretrčavao autocestu pa ga pokosio i usmrtio auto
JOŠ NE ZNAJU IDENTITET

Užas A3: Pretrčavao autocestu pa ga pokosio i usmrtio auto

U subotu, 7. rujna oko 21.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, na području Novske, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, javila je policija.
Kaos kod Rijeke: U sudaru dva vozila poginuo muškarac.  Na A7 izgorio BMW, stvorile se kolone
DVIJE PROMETNE NESREĆE

Kaos kod Rijeke: U sudaru dva vozila poginuo muškarac. Na A7 izgorio BMW, stvorile se kolone

Prometna nesreća oko 11 sati dogodila se između čvorova Sveti Kuzam i Draga, na 32. km u smjeru Rupe, a muškarac je preminuo