Obavijesti

News

Komentari 49

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

VIDEO

Toplo i vruće vrijeme, po svemu sudeći, u idućim bi danima trebalo biti iza nas. Stiže nam promjena vremena, a kiša će već danas zahvatiti veliki dio Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Velika promjena vremena stigla je tijekom noći u Hrvatsku i donijela obilnu kišu diljem obale 01:14

Na stranici Rain Alarm može se vidjeti veliki oblak i jako nevrijeme koje prema Hrvatskoj stiže već danas. Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Građani su otkrili kako su im na mobitele stigle obavijesti o jakom grmljavinskom nevrijemenu koje stiže u nedjelju navečer.

Što nas očekuje sutra?

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu čeka nas i u ponedjeljak. Mjestimice će biti obilnije oborine, a lokalno i olujnog nevremena, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Na kopnu slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, popodne će okretati na sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer buru. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28 °C.

Za jug zemlje upaljen je žuti meteoalarm zbog opasnosti od oluje. Posebno će opasna situacija biti na riječkom području.

DHMZ upozorava da će tijekom cijelog dana biti lokalno grmljavinsko nevrijeme te izraženiji pljuskovi. Vjerojatnost grmljavine veća je od 80%.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...