Obavijesti

News

Komentari 260

Psovke, uvrede i divljanje koje je šokiralo Hrvatsku: Što im je u glavi da vrijeđaju vatrogasce?!

Psovke, uvrede i divljanje koje je šokiralo Hrvatsku: Što im je u glavi da vrijeđaju vatrogasce?!
19

Hrvatsku je obišla snimka obitelji moćnog HDZ-ovca koja vrijeđa vatrogasce i policiju u trenucima dok se Dalmacija bori s razornim požarima: Tko su te osobe i što o svemu kaže njihov pater familias...

VIDEO

Nakaze jedne, nakaze, nakaze, vrišti mlada žena u kameru i vrijeđa vatrogasce u Ićevu, naselju kod Skradina. Kraj nje je druga, starija žena, jednako bijesna. Obje se unose u objektiv i urlaju. Riječ je o snimci RTL-a nastaloj u srijedu tijekom požara koji proteklih dana bjesne Dalmacijom, a u kadru su Anna i Neda Dujić, kći i supruga Nediljka Dujića, HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

Psovke, uvrede i divljanje koje je šokiralo Hrvatsku: Što im je u glavi da vrijeđaju vatrogasce?! 01:17

- Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! Nakaze jedne - viče mlađa žena. Zatim je nasilno kameru okrenula na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

- Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater - govori Anna Dujić.

Zatim se uključila i starija, gospođa Neda.

- Oduzela je čoviku dozvolu i kaznu mu naplati jer je vatrogascima nosija marendu i vodu. Policija mu je naplatila kaznu - poručila je. Njena kći se ponovno javila.

Supruga i kći HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma vrijeđale su vatrogasce: 'Nakaze jedne!'
Supruga i kći HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma vrijeđale su vatrogasce: 'Nakaze  jedne!'

- Dabogda crkla, nakaza glupa - rekla je policajki. Riječ je preuzela majka.

- Nitko, tri se cisterne vode jučer za cili dan nisu potrošile. Bilo na početku požara 4-5 kamiona vode, nitko, nitko. Netko će platit za ovu odštetu - priprijetila je.

U međuvremenu, razgovarali smo s vatrogascem kojem je Anna Dujić dovikivala da je nakaza. Riječ je o Volimiru Miloševiću, zapovjedniku šibenskih vatrogasaca.

storyeditor/2024-08-01/PXL_011222_97194554.jpg

- Općenito mi je poznato da se u teškim i stresnim situacijama gubi kontrola. Svakodnevno se susrećemo s tim. Ali vrijeđanje nije u redu, posebno na osobnoj razini - rekao nam je, dodajući da se radi o neprimjerenom ponašanju.

Vatrogasac kojem su vikali da je nakaza za 24sata: 'Susrećem se s tim, ali vrijeđanje nije u redu'
Vatrogasac kojem su vikali da je nakaza za 24sata: 'Susrećem se s tim, ali vrijeđanje nije u redu'

Verbalni napad na vatrogasce bio je u četvrtak tema i na sastanku Vlade, gdje se raspitivalo o detaljima. A detalji su još bizarniji. Nediljko Dujić je, kako neslužbeno doznajemo, prijetio i županijskom vatrogasnom zapovjedniku Darku Dukiću. On nije htio razgovarati o prijetnjama.

- Ne bih komentirao, ja radim svoj posao, meni je interes ugasiti ovaj požar i zaštititi sve. Mogu se zahvaliti svim vatrogascima, svim građanima, mještanima sela, kao i navijačkim udrugama koji su dali ruku protekle noći. Kuće nisu izgorjele i svi smo živi i zdravi. To mi je najveća pobjeda u životu - rekao je.

Naposljetku se javio i Dujić, šaljući priopćenje u kojem demantira prijetnje.

- U ovim teškim vremenima za moju obitelj u kojoj smo, zajedno sa svojim sumještanima, gotovo ostali bez svog doma usred vatrene stihije, decidirano odbijam medijske tvrdnje da sam na bilo koji način prijetio vatrogascima i zahtijevao da jedna cisterna stoji pred našom kućom. Ovim putem želim još jednom zahvaliti svima koji su pomogli da se naše kuće obrane te da već poprilična šteta ne bude još veća - poručio je.

Šef Hrvatskih šuma prijetio je vatrogasnom zapovjedniku? A kći žestoko izvrijeđala policajku
Šef Hrvatskih šuma prijetio je vatrogasnom zapovjedniku? A kći žestoko izvrijeđala policajku

Osim toga, Dnevnik.hr doznao je da će policajka kojoj je Anna opsovala majku tužiti zbog prijetnje službenoj osobi, a navodno joj je izgovorila i grublje stvari od onih zabilježenih kamerom. Štoviše, isti portal navodi kako je Nediljko Dujić vatrogascima uzeo cisternu i parkirao ju u svoje dvorište. 24sata nisu uspjela dobiti potvrdu informacije. O svemu se oglasio i ministar Davor Božinović koji je rekao da će policija analizirati snimku i utvrditi ima li elemenata protupravnog ponašanja.

Nediljko Dujić se naposljetku ispričao zbog ponašanja svoje obitelji, pravdajući ga 'velikim šokom i emocionalnom iscrpljenošću'.

- Zajedničkim naporom s našim sumještanima i vatrogascima, kojima zahvaljujem na angažmanu, uspjeli smo spasiti naselje i naše domove od potpune devastacije. U trenucima tako velike krize, teško je ostati hladne glave, smiren i objektivan. Mojoj obitelji sigurno nije nakana vrijeđati bilo koga, a kamoli rad hrvatskih vatrogasaca i policajaca, koji brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. U ime svoje obitelji, ispričavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili - poručio je.

Javio se HDZ-ov šef Hrvatskih šuma čija kći i žena su urlale: 'Teško je ostati hladne glave...'
Javio se HDZ-ov šef Hrvatskih šuma čija kći i žena su urlale: 'Teško je ostati hladne glave...'

O incidentu su se oglasili iz DVD-a Šibenik, pristojno izjavivši da neće vrijeđati 'popularne gospođe' te opisali s čime su se sve 'nakaze' morale suočavati u srijedu. Uskoro su im se pridružili i ostali vatrogasci, ironično se označavajući 'nakazama' na društvenim mrežama.

Tko su uopće Dujići?

Anna je zaposlenica u šibenskoj Elektri, s diplomom magistre odnosa s javnošću. Školovanje na dvogodišnjem privatnom studiju u Dubrovniku joj je, kako je pisao Šibenski.hr, platila bivša tvrtka Gradski parking Šibenik. Iz firme je otišla, pisalo se, nakon završenog studija. Bivši kolega iz HDZ-a prije nekoliko godina je optuživao Dujića za nepotizam i klijentelizam, tvrdeći da je zaposlio nećake u Vodovodu. Spomenuo je i suprugu Nedu, drugu protagonisticu snimke i njen posao u Cestama Šibenik. Dujić je optužbe nazvao dezinformacijama.

U Šibeniku svečano obilježena 29. obljetnica osnutka 113. brigade

- Moja kći pakira kofere i odlazi u Irsku. Ovo je država za kriminalce. Neka se piše što se piše. Moje dijete može biti sretno samo ako kupi jednosmjernu avionsku kartu za Irsku. Odlazi jer ne želi biti talac probisvijeta koji sisaju ovu državu - gnjevno je tada govorio Dujić. Kći je očito ostala u Hrvatskoj.

Tko je HDZ-ovac čija žena i kći vrište o nakazama? Poručivao je da je ovo država za kriminalce
Tko je HDZ-ovac čija žena i kći vrište o nakazama? Poručivao je da je ovo država za kriminalce

Nediljko je bio dugogodišnji gradonačelnik Skradina te predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije, a sada je predsjednik uprave Hrvatskih šuma. Na poziciji je naslijedio Krunoslava Jakupčića, poznatog po hapšenju u aferi Vjetroelektrane i po porukama o uhljebljivanju koje je razmjenjivao s glasnogovornikom Vlade, Markom Milićem.

Zagreb: Posljedice nevremena koje je opustošilo šumu Medvednice

Dujić je svojevremeno uvjetno osuđen na pola godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Konkretno, osuđen je jer je godinama nezakonito dobivao naknade u vrijeme dok je bio na čelu Nadzornog odbora Cesta Šibenik i član Skupštine javnog poduzeća Vodovod i odvodnja, a u optužnici je stajalo da je nezakonito pribavio 147 tisuća kuna.

Kći jednog vatrogasca objavila dirljivi status: Jeste li se zapitali kako je čekati da nas poljubi?
Kći jednog vatrogasca objavila dirljivi status: Jeste li se zapitali kako je čekati da nas poljubi?

Skradin je vodio čak 24 godine, i to u koaliciji sa SDSS-om, odakle se vuče još jedna priča. Pisalo se kako je asfaltirao cestu do kuće svog SDSS-ovog zamjenika, što je i sam Dujić potvrdio, ali je demantirao da zahvat ima ikakve veze s politikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 260

VIDEO

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada
HDZ-OV DIREKTOR U POŽEGI

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada

Plus+ HDZ-ovac Domagoj Prša je je u Požegi dobio direktorsko mjesto bez natječaja od HDZ-ova gradonačelnika Željka Glavića. Nadređena će mu biti pročelnica koja mu je kuma. Oporba: Imamo direktora za 10 soba...

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'

Pogranična područja između Češke i Poljske ovaj su vikend bila teško pogođena iznimno jakim kišama koje su uzrokovale bujice. Voda je odnijela neke mostove, prisilile stanovnike na evakuaciju...