Obavijesti

News

Komentari 130

Šef Hrvatskih šuma prijetio je vatrogasnom zapovjedniku? A kći žestoko izvrijeđala policajku

Šef Hrvatskih šuma prijetio je vatrogasnom zapovjedniku? A kći žestoko izvrijeđala policajku

Ne bih komentirao, ja radim svoj posao, meni je interes ugasiti ovaj požar i zaštititi sve. Mogu se zahvaliti svim vatrogascima - kazao nam je vatrogasni zapovjednik kojeg je šef Hrvatskih šuma navodno vrijeđao...

VIDEO

HDZ-ovac Nediljko Dujić, šef Hrvatskih šuma, prijetio je županijskom vatrogasnom zapovjedniku Darku Dukiću, neslužbeno doznajemo.

Dukić nam nije htio ništa komentirati oko navodnih prijetnji.

- Ne bih komentirao, ja radim svoj posao, meni je interes ugasiti ovaj požar i zaštititi sve. Mogu se zahvaliti svim vatrogascima, svim građanima, mještanima sela, kao i navijačkim udrugama koji su dali ruku protekle noći. Kuće nisu izgorjele i svi smo živi i zdravi. To mi je najveća pobjeda u životu - kaže Darko Dukić za 24sata.

Javio se HDZ-ov šef Hrvatskih šuma čija kći i žena su urlale: 'Teško je ostati hladne glave...'
Javio se HDZ-ov šef Hrvatskih šuma čija kći i žena su urlale: 'Teško je ostati hladne glave...'

Pojavili su se natpisi i da je Dujić zahtijevao da jedna cisterna stoji pred njegovom kućom, ali on to sve demantira.

- U ovim teškim vremenima za moju obitelj u kojoj smo, zajedno sa svojim sumještanima, gotovo ostali bez svog doma usred vatrene stihije, decidirano odbijam medijske tvrdnje da sam na bilo koji način prijetio vatrogascima i zahtijevao da jedna cisterna stoji pred našom kućom. Ovim putem želim još jednom zahvaliti svima koji su pomogli da se naše kuće obrane te da već poprilična šteta ne bude još veća - javlja Nediljko Dujić.

Podsjetimo, Dujićeva kći Anna i žena Neda urlale su u kameru RTL-a, vrijeđajući vatrogasce koji se bore s požarima u Dalmaciji. 

- Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! Nakaze jedne - viče mlađa žena. Zatim je nasilno kameru okrenula na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

- Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater - naređuje novinarima Anna Dujić i policajki govori 'dabogda crkla, nakaza glupa', dok majka poručuje da će 'netko platit za ovu odštetu'. 

Kako doznaje Dnevnik.hr, policajka kojoj je Anna opsovala mater tužit će je zbog prijetnje službenoj osobi. Navodno ono što je izrečeno pred kamerama nije ni približno onome što je Anna sasula policajki kad nitko nije snimao.

A što Nediljko Dujić kaže na sve to?

- Reakcija članova moje obitelji dogodila se kad su bile u stanju velikog šoka i emocionalne iscrpljenosti nakon dvodnevne borbe s požarom u kojem nam je izgorio veliki dio kako naše, tako i imovine naših susjeda. Vatra je uništavala sve pred sobom u naselju, ušla u naša dvorišta i došla do samih zidova naših kuća.

Zajedničkim naporom s našim sumještanima i vatrogascima, kojima zahvaljujem na angažmanu, uspjeli smo spasiti naselje i naše domove od potpune devastacije.

U trenucima tako velike krize, teško je ostati hladne glave, smiren i objektivan.

Mojoj obitelji sigurno nije nakana vrijeđati bilo koga, a kamoli rad hrvatskih vatrogasaca i policajaca, koji brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. U ime svoje obitelji, ispričavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili. Hvala na razumijevanju - poručio je Dujić.

Oglasio se i Božinović

- 'Policijska uprava će sigurno provesti istraživanje u smislu prikupljanja svih relevantnih činjenica i temeljem toga će poduzeti određene radnje. Policija u ovom konkretnom slučaju radi svoj posao, a vidjet ćemo što će pokazati istraživanje - rekao je Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je u četvrtak nakon sjednice Vlade upitan misli li da će policija istražiti je li trebalo zaustaviti osobu koja je donosila vodu ili zato što je kćer Nediljka Dujića opsovala policajku u kameru.

- Prema nešto informacijama što imam, ne radi se da je netko zaustavljen jer je nosio vodu ili gasiti požar. Ni jedno niti drugo se nije pokazalo točnima.

Upitan jesu li pretjerale, Božinović je odgovorio kako će to procijeniti policija.

Na dodatni upit jesu li pretjerale s obzirom da je riječ o supruzi i kćeri predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, Božinović je odgovorio kako to nema nikakve veze.

- Barem smo mi u MUP-u pokazali da ne vodimo računa i nije nam bitno tko je počinitelj, već samo je li neko djelo počinjeno - dodao je.

Tko su Dujići?

Anna je zaposlenica u šibenskoj Elektri, s diplomom magistre odnosa s javnošću. Školovanje na dvogodišnjem privatnom studiju u Dubrovniku joj je, kako je pisao Šibenski.hr, platila bivša tvrtka Gradski parking Šibenik. Iz firme je otišla, pisalo se, nakon završenog studija. Bivši kolega iz HDZ-a prije nekoliko godina je optuživao Dujića za nepotizam i klijentelizam, tvrdeći da je zaposlio nećake u Vodovodu. Spomenuo je i suprugu Nedu, drugu protagonisticu snimke i njen posao u Cestama Šibenik. Dujić je optužbe nazvao dezinformacijama.

Tko je HDZ-ovac čija žena i kći vrište o nakazama? Poručivao je da je ovo država za kriminalce
Tko je HDZ-ovac čija žena i kći vrište o nakazama? Poručivao je da je ovo država za kriminalce

- Moja kći pakira kofere i odlazi u Irsku. Ovo je država za kriminalce. Neka se piše što se piše. Moje dijete može biti sretno samo ako kupi jednosmjernu avionsku kartu za Irsku. Odlazi jer ne želi biti talac probisvijeta koji sisaju ovu državu - gnjevno je tada govorio Dujić. Kći je očito ostala u Hrvatskoj.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 130

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...