Obavijesti

News

Komentari 0

Pozor učenici i studenti ! Evo kako do gradske stipendije Zagreba, otvorene su prijave

Pozor učenici i studenti ! Evo kako do gradske stipendije Zagreba, otvorene su prijave

U Gradu Zagrebu kažu da i ove godine osiguravaju financijska sredstva za tih pet vrsta stipendija kako bi se učenicama i učenicima, studenticama i studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju

VIDEO

Iz Grada Zagreba pozvali su u utorak sve učenike te studente prve godine da se prijave za gradske stipendije za školsku akademsku 2024/2025. godinu, koje se dodjeljuju u okviru programa podrške obrazovanju.

Za učenike su prijave za stipendije otvorene do 30. listopada, a za studente prve godine do  31. listopada, priopćeno je iz Gradske uprave. Dodaju da će za ostale studente, predviđeni početak prijava biti krajem listopada, o čemu će posebno izvijestiti javnost.

Prijave se podnose putem portala ePisarnica, odabirom usluge e-Stipendije.

Hrvatske mlade nade dobile stipendije uoči Hanžekovića! 'Dobro će doći za novu opremu'
Hrvatske mlade nade dobile stipendije uoči Hanžekovića! 'Dobro će doći za novu opremu'

Iz Grada Zagreba pozivaju sve zainteresirane da se prijave i iskoriste ovu priliku za podršku svome obrazovanju. Za dodatne informacije vezane uz uvjete propisane natječajem i dokumentaciju mole da se im se obrati na e-mail stipendije@zagreb.hr ili na brojeve telefona - 01/6166 368 za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, 01/6166 041 za deficitarna zanimanja, 01/6166 254 za učenike i studente s invaliditetom, 01/6166 342 za izvrsnost i 01/6166 056 za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. 

Grad Zagreb diže stipendije učenicima i studentima: Želimo mladima olakšati studiranje...
Grad Zagreb diže stipendije učenicima i studentima:  Želimo mladima olakšati studiranje...

Mjesečna stipendija iznosi 380 eura neto za učenike i 520 eura neto za studente, što je povećanje od 20 eura po stipendiji u odnosu na proteklu godinu.

Za stipendije i potpore obrazovanju u gradskom proračunu za ovu godinu ukupno je osigurano 5,7 milijuna eura. Kažu da je ukupno predviđeno čak 1.288 pojedinačnih stipendija, te ističu da je ova Gradska uprava u samo tri godine povećala programe stipendiranja za, kako kažu, "nevjerojatnih 130 posto".  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Iran zaprijetio Izraelu: Usudite li se odgovoriti na naš napad, idući će biti još razorniji!
RAT NA BLISKOM ISTOKU: IRAN NAPAO IZRAEL

UŽIVO Iran zaprijetio Izraelu: Usudite li se odgovoriti na naš napad, idući će biti još razorniji!

Izraelska vojska ušla je u Libanon. Izraelske obrambene snage priopćile su kako su započele "lokalizirane i ciljane napade" na Hezbolahove ciljeve. U popodnevnim satima Iran je lansirao rakete na Izrael...