Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatske mlade nade dobile stipendije uoči Hanžekovića! 'Dobro će doći za novu opremu'

Hrvatske mlade nade dobile stipendije uoči Hanžekovića! 'Dobro će doći za novu opremu'
3

Čeka me Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj na Trgu bana Jelačića, tome se stvarno jako veselim i mislim da ću time zatvoriti ovu sezonu, rekla je senzacionalna mlada atletičarka Jana Košćak

VIDEO

Osim što je vrhunski svjetski atletski miting, koji organizira najtrofejniji hrvatski atletski klub Dinamo-Zrinjevac, Boris Hanžeković memorijal je i veliki promotor hrvatske atletike, kojem je osim popularizacije sporta cilj i poticanje naših atletičara na još bolje rezultate. 

U tu svrhu se posljednje dvije godine organizira i BHM Warm-up, svečana priredba na kojoj su organizatori Memorijala Boris Hanžeković dodijelili nove stipendije najperspektivnijim mladim hrvatskim atletičarkama i atletičarima. 

Već prošle godine su stipendistice bile Jana Koščak (AK Sloboda Varaždin), koja je u međuvremenu postala svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju na Svjetskom prvenstvu u Limi, Mia Wild (AK Slavonija-Žito Osijek), koja je na istom natjecanju osvojila srebrnu medalju na 100 metara prepone te Vita Barbić (AK Dinamo-Zrinjevac), koja je na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu u Banskoj Bystrici osvojila zlato u bacanju koplja i broncu u bacanju diska. 

- Htjela bih zahvaliti što sam drugu godinu dobitnica stipendije, stvarno mi to puno znači i mislim da je ovo veliki poticaj. Slijedi Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj na Trgu bana Jelačića, tome se stvarno jako veselim i mislim da ću time zatvoriti ovu sezonu. Iduće godine je Europsko prvenstvo u dvorani za seniore, pa Europsko prvenstvo za juniore u Finskoj i ako bude zdravlja i sreće Svjetsko prvenstvo za seniore u Tokiju - rekla je Jana. 

Troje novih stipendista

Troje novih stipendista su Roko Farkaš, Eva Barbarić i Jan Ferina, koji su ove godine također ostvarili fantastične uspjehe na velikim natjecanjima. 

Naš najbolji desetobojac Roko Farkaš (AK Sloboda Varaždin) postao je svjetski juniorski prvak u skoku dalj na Svjetskom prvenstvu u Limi, Eva Barbarić (HAAK Mladost) je na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu u Banskoj Bystrici osvojila srebro na 400 metara prepone, a Jan Ferina (AK Agram) je na istom prvenstvu osvojio brončanu medalju u bacanju kugle.   

- Cilj je dobro skakati na Boris Hanžeković memorijalu i dobro trčati 200 metara. Ova stipendija će mi pomoći zbog specifične opreme. Mislim da je stipendija otišla u dobre ruke jer ja sam desetobojac pa samim time imam i dosta opreme - kaže Roko. 

Zlatni olimpijci nazočili događaju

Stipendije su dobitnicima uručili predsjednica Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac Ana Hanžeković Krznarić i projekt manager Boris Hanžeković memorijala Natko Bošnjak. 

- Boris Hanžeković memorijal i AK Dinamo-Zrinjevac žele ovim stipendijama dati podršku našim perspektivnim atletičarima, poručiti im da ih pratimo i da vjerujemo u njih. Želimo ih podržati da nastave s ostvarivanjem vrhunskih rezultata jer atletika je neupitna kraljica sportova, u što smo se još jednom uvjerili na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ne uživa pravu potporu, pa mnogi atletičari prerano završe karijeru - naglasio je Bošnjak. 

BHM Warm-upu i dodjeli stipendija nazočili su olimpijski pobjednici Roje Stona i Martin Sinković te brojne sportašice i sportaši, sportski dužnosnici i uglednici iz društvenog života Zagreba i Hrvatske. U ime Grad Zagreba nazočne je pozdravio voditelj Odjela za programe sporta u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade Milan Čolić. 

Boris Hanžeković memorijal će i narednih godina stipendijama najtalentiranijim hrvatskim atletičarkama i atletičarima nastaviti ispunjavati svoju društvenu zadaću i poticati razvoj hrvatske atletike. 

U petak počinje 74. Boris Hanžeković memorijal

Odbrojavanje do 74. Boris Hanžeković memorijala ušlo je u završnicu. Atletski spektakl koji započinje u petak 6. rujna kada će se u srcu Zagreba, na glavnom zagrebačkom trgu, s početkom u 17 sati održati Zagreb City Challenge. Za potrebe ovog natjecanja na Trg bana Jelačića dovozi se čak 20 tona pijeska koji je potreban za doskočište, kao i postavljanje impresivne staze za zalet od 60 metara kojom će protrčati brojni vrhunski skakači i skakačice u dalj.  

Subotnja večer 7. rujna od 18.30 sati rezervirana je za noćni spektakl pod zvijezdama -  10. Memorijal Ivana Ivančića na Gradskim fontanama, gdje će kuglu tešku preko 7 kg bacati najbolji bacači svijeta. 

Kulminacija događanja bit će tradicionalni Boris Hanžeković Memorijal koji započinje svečanim otvorenjem u 17 sati na Sportskom parku Mladost. Na 74. izdanju ovog natjecanja očekuju nas atraktivne atletske izvedbe i sportski trenuci za pamćenje u čak 21 disciplini.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Arsenal rutinski slomio PSG, Joško i City potopili klub bivšeg dinamovca, 'petarda' Barcelone
DRUGO KOLO LP-A

Arsenal rutinski slomio PSG, Joško i City potopili klub bivšeg dinamovca, 'petarda' Barcelone

Atomska Borussia Dortmund pobijedila je Celtic 7-1, a Bayer Leverkusen minimalno je slavio u uzbudljivoj utakmici protiv Milana. Inter je ispratio Crvenu zvezdu s četiri gola sa San Sira, a Perišićev PSV je remizirao