Obavijesti

News

Komentari 2

Grad Zagreb diže stipendije učenicima i studentima: Želimo mladima olakšati studiranje...

Grad Zagreb diže stipendije učenicima i studentima:  Želimo mladima olakšati studiranje...

Potpore za doktorande iznose između 600 i 1100 eura, dok jednokratne potpore za učenike i studente s odobrenom međunarodnom ili privremenom zaštitom iznose 2000 eura

VIDEO

Grad Zagreb povećao je mjesečne iznose stipendija s 500 eura na 520 eura za studente, te s 360 eura na 380 eura za učenike, čime, priopćili su u petak nastavljaju jačati svoj sustav stipendiranja, koji ove godine iznosi 5,7 milijuna eura. 

Na jučer održanoj sjednici Gradske skupštine mjesečni iznosi stipendija povećani su u svih pet programa - deficitarna zanimanja, socioekonomski status, izvrsnost, učenici i studenti s invaliditetom, te učenici i studenti romske nacionalne manjine. 

"Povećanjem iznosa stipendija želimo mladima u Zagrebu olakšati učenje i studiranje za stjecanje kvalifikacija, i tako, nadamo se, doprinijeti boljoj kvaliteti života novih generacija kao i potaknuti ih da nastave živjeti i raditi u Zagrebu", istaknula je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Svoju stipendiju Ivan poklonio djevojci bez roditeljske skrbi: 'Postoji nešto važnije od novca'
Svoju stipendiju Ivan  poklonio djevojci bez roditeljske skrbi: 'Postoji nešto važnije od novca'

Kaže kako su jako ponosni na svoje programe stipendiranja, "koje su u tri godine povećali za nevjerojatnih 130 poto". Samo od prošle do ove školske godine, naglasila je, broj dodijeljenih stipendija povećali su za 18 posto, i ove godine su dodijelili preko tisuću stipendija. 

Gradska skupština usvojila je jučer i odluke o dva nova programa stipendiranja, o novčanoj potpori obrazovanju učenika srednjih škola i studenata s odobrenom međunarodnom ili privremenom zaštitom, te o potpori obrazovanju doktoranada.

Potpore za doktorande iznose između 600 i 1100 eura, dok jednokratne potpore za učenike i studente s odobrenom međunarodnom ili privremenom zaštitom iznose 2000 eura. 

Ministarstvo daje 500 stipendija za učenje hrvatskog
Ministarstvo daje 500 stipendija za učenje hrvatskog

"Učenicima kojima je odobrena međunarodna ili privremena zaštita ovime želimo pružiti podršku u obrazovanju u novoj sredini, prevenirati potencijalne negativne pojave neprihvaćanja i diskriminacije, i iskazati jasnu poruku dobrodošlice u Zagreb", poručila je Dolenec. 

Grad Zagreb također razvija sustav digitalizacije prijava na natječaj putem aplikacije eStipendije. Povezali su se s najvećim sustavom za učenike eMatice, a slijedi im integracija podataka sa svim vanjskim sustavima za obradu i odobravanje prijava. Time će olakšati i ubrzati proces prijave, vrednovanja i dodjele stipendija, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

UŽIVO Iran zaprijetio Izraelu: Usudite li se odgovoriti na naš napad, idući će biti još razorniji!
RAT NA BLISKOM ISTOKU: IRAN NAPAO IZRAEL

UŽIVO Iran zaprijetio Izraelu: Usudite li se odgovoriti na naš napad, idući će biti još razorniji!

Izraelska vojska ušla je u Libanon. Izraelske obrambene snage priopćile su kako su započele "lokalizirane i ciljane napade" na Hezbolahove ciljeve. U popodnevnim satima Iran je lansirao rakete na Izrael...