Pomoću ovog trika dobit ćete savršeno jednake komade torte. Treba vam srednje velika zdjela pomoću koje ćete stvoriti krug unutar kolača nakon kojeg ćete moći izrezati ujednačene kriške
Ne znate kako izrezati veliku tortu? Ovo je pravilan način
Već godinama slastice i torte režete na isti način, dobivajući pojedinačne komade koji često ispadaju različitih veličina. No, ako želite savršen komad torte, pogledajte kako biste to zapravo trebali činiti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ljubiteljica hrane u emisiji govori kako većina to radi potpuno pogrešno, i dijeli trik kojim rezanje kolača daje savršeno jednake komade torte.
U kratkom isječku, podijelila je kako je savladala umjetnost rezanja 'savršene' kriške slastice. I sve to ima veze sa stvaranjem minijaturnog kruga unutar većeg kolača. Pokazujući točno što je mislila na velikoj okrugloj torti, posegnula je za srednje velikom zdjelom i postavila je naopako, točno u središte torte.
- Uzmete manju zdjelu i ona ide na vrh - objašnjava, zatim lagano zdjelom ostavlja fini otisak u glazuri.
Nakon što je krug utisnut u kolaču, vrijeme je za početak rezanja.
- Izrezat ću krug i napravit ću manju tortu u sredini, u granicama veće torte - nastavlja objašnjavati postupak.
Stvorila je potpuno odvojenu tortu nakon što je završila s rezanjem kruga, a onda je došlo vrijeme za posljednji korak, kada je s ruba stvarala manje kriške.
- Na ovaj način mogu dobiti vrlo ujednačene kriške. Puno je lakše nego ući u središte torte - dodaje gospođa.
Čini se da je publika uživo bila zatečena trikom, a u međuvremenu, pratitelji na društvenim mrežama bili su jednako impresionirani.
- Izvrsna ideja - komentirali su.
- Sljedeći put kad me netko zamoli da režem tortu... - pisali su.