Ovo je fantastična ideja jer podlogu od piškota možete koristiti kao zamjenu za biskvit u raznim vrstama rolada. Mi vam donosimo varijantu sa kremom od vanilije i malinama
Brza rolada koja se ne peče: Umjesto biskvita stavite piškote
Sastojci:
- mlijeko - 200 ml
- piškote - 300 g
za kremu:
- jaja - 2 komada
- šećer - 50 g
- vanilin šećer - 10 g
- kukuruzni škrob - 80 g
- mlijeko - 500 ml
drugi dio punjenja:
- omekšali maslac - 150 g
- maline - 300 g
dekoracija:
- vrhnje za šlag - 300 ml
- šećer u prahu - 50 g
- otopljena čokolada - 50 g
- maline - 100 g
- metvica - 5 g
Priprema:
Piškote namačite u mlijeko i slažite jednu do druge na plastičnu foliju, i tako dok sve ne potrošite.
Potom izradite maslac mikserom, ostavite ga sa strane i krenite pripremati kremu. Pomiješajte sve sastojke za kremu, ali pazite da ne bude grudica - najprije ulijte dio mlijeka, dobro promiješajte pjenjačom, pa ulijte ostatak i promiješajte.
Stavite tu smjesu na laganu vatru i kuhajte uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Uklonite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. Kad je krema hladna, pomiješajte je mikserom sa ranije izrađenim maslacem. Rasporedite kremu na piškote i poslažite po tome maline.
Pažljivo sve zarolajte pa roladu ostavite u foliji, omotajte ju dobro i stavite na hladno mjesto sat vremena da se krema dobro stegne i poveže sa piškotama. Kasnije uklonite foliju.
Pripremite dekoraciju - pomiješajte vrhnje sa šećerom u prahu i izradite šlag. Time premažite cijelu roladu pa je prošarajte otopljenom čokoladom. Na kraju je ukrasite malinama i svježom metvicom.
Pogledajte u videu kako sve to napraviti: