Brzo zapečeni losos, hrskavo povrće i zelje, kremasti avokado, ljuta fetu i slatki preljev od limuna daju svjež i ukusan obrok spreman za samo 25 minuta
Zdravo i brzo: Salata s lososom
Sastojci za ovo jelo su jednostavni i beskrajno fleksibilni. Trebate samo svježu zelenu salatu, nekoliko komada raznog hrskavog povrća, jedan zreli avokado, zapršku ljute fete ili kozjeg sira, orašaste plodove ili sjemenke po vašem izboru i hrpu brzog preljeva od limunovog soka ili crnog vinskog octa. Zatim samo zapecite nekoliko fileta lososa, istresite ih u salatu i sve je spremno, piše Gimmesomeoven.
POGLEDAJTE VIDEO: Topla salata sa sardinama
Pokretanje videa...
Slobodno koristite bilo koju vrstu lososa koju najviše volite. Papreni okus i izdašna tekstura rikule u ovoj salati je pravo pogodak, ali dobro će doći bilo koja vrsta salate koju volite. Koristite hrskavu mješavinu svježe paprike, krastavca i luka.
Ako želite ublažiti okus narezanog luka, samo ga kratko isperite pod hladnom tekućom vodom prije nego što ga dodate u salatu. Feta dodaje tako izvrstan pikantan okus, a tostirani orasi, bademi ili sjemenke suncokreta dodat će i hrskavost.
Sastojci:
1/2 kg fileta lososa
fina morska sol i svježe mljeveni crni papar
žlica maslinovog ulja
2 šake svježe rikule
velika crvena paprika, nasjeckana na komadiće veličine zalogaja
pola krastavca, narezanog na komadiće veličine zalogaja
polovica malog crvenog luka, tanko narezana
2/3 šalice tostiranih sjemenki bundeve, badema ili oraha
1/2 šalice mrvljenog feta sira
avokado, narezan na ploške ili kockice
preljev od limuna ili vinskog octa
Priprema:
Filete lososa začinite s nekoliko izdašnih prstohvata soli i papra. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Stavite filete lososa mesom prema dolje i pržite oko 3-4 minute, ili dok ne porumene.
Okrenite i pecite drugu stranu još oko 2-4 minute, dok losos ne postigne željenu razinu pečenosti i lako se ljušti vilicom. Vrijeme pečenja ovisit će i o debljini lososa.
U velikoj zdjeli pomiješajte rikolu, papriku, krastavac, crveni luk, sjemenke, fetu i ribu. Ravnomjerno prelijte dresingom, a zatim lagano promiješajte da se sjedini. Poslužite odmah uz narezani avokado i pospite sjemenkama po vrhu.