Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Slavna kuharica Mary Berry ima trik za savršeni pečeni krumpir

Slavna kuharica Mary Berry ima trik za savršeni pečeni krumpir

Podignite svoju božićnu večeru na višu razinu sa savjetom Mary Berry za spravljanje najhrskavijeg pečenog krumpira kojeg ste ikada jeli - s mekom, sočnom i pahuljastom unutrašnjošću

Krumpir je, uz božićno pečenje, vjerojatno najvažniji dio blagdanskog objeda, a nitko ne želi vlažan i gnjecav krumpir koji se pretvara u kašu kad se utopi u umaku. Srećom, bivša zvijezda serijala 'Dobar, bolji, najbolji... britanski slastičar', slavna kuharica Mary Berry, otkrila je svoj najbolji savjet za dobivanje hrskave vanjštine krumpira, te kako očuvati onu meku i pahuljastu unutrašnjost kakvu svi poznajemo i volimo. Vrijeme je da podignete pečeni krumpir na višu razinu!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Valentina: Imam recept star 100 godina ispisan krasopisom za najmekše krafne, isprobajte ga 01:11

Njezin glavni savjet? Malo „očvrsnite krumpir“ u tavi nakon nekoliko minuta u kipućoj vodi. 

- Kuhanje krumpira prije nego ga kratko popržite na tavi daje mu lijepu hrskavost izvana, a to još dodatno radi i gris - rekla je slavna kuharica. Evo njenog recepta…

Neodoljive švedske palačinke
Neodoljive švedske palačinke

Sastojci (6 porcija):

• 1 kg krumpira (narežite ga na komade srednje veličine)

• 50 g pšeničnog griza

• 3 žlice suncokretovog ulja

• 3 žlice guščje masti

• sol

Savjeti za savršeno pečeni krumpir
Najbolji domaći kolači bake Ane
Najbolji domaći kolači bake Ane

Postupak

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Zatim stavite komade krumpira u tavu s hladnom slanom vodom. Ostavite da zavrije pa kuhajte oko pet minuta dok krumpir ne počne omekšavati oko rubova.

2. Ocijedite krumpire u cjedilu dok se potpuno ne osuše, zatim ih vratite natrag u tavu i dobro protresite. Neka svi rubovi budu „grubi“.

3. Dodajte gris i ponovno protresite dok se krumpir potpuno ne prekrije grizom. Zatim zagrijte lim za pečenje u pećnici. Ulijte guščju mast i ulje te zagrijavajte pet minuta. Ako ne koristite ili nemate guščju mast, možete udvostručiti količinu suncokretovog ulja.

4. Izvadite lim, stavite unutra krumpire i okrenite ih nekoliko puta tako da se dobro oblože masnoćom. Sada stavite lim u pećnicu i pecite oko 45-55 minuta. Krumpiri bi trebali biti lijepo hrskavi i spremni su za vađenje iz pećnice kada poprime zlatnosmeđu boju. Obavezno ih okrenite na pola vremena kuhanja, a na kraju poslužite vruće.

Jedan bolji od drugog (i trećeg): Tri recepta za Raffaello kuglice!
Jedan bolji od drugog (i trećeg): Tri recepta za Raffaello kuglice!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču