Sva 3 recepta za Raffaello kuglice vrlo su jednostavna, na vama je da odaberete onaj koji vam je najdraži. Uz ovu omiljenu poslasticu zasladite blagdane najmilijima
SLATKI BLAGDANI
Jedan bolji od drugog (i trećeg): Tri recepta za Raffaello kuglice!
Čitanje članka:
2
min
Raffaello kuglice baš kao one kupovne! Svima nam je to cilj kad ih pripremamo kod kuće. Zato donosimo čak 3 recepta za ove divne, snježnobijele kolačiće koji će se kod mnogih naći na blagdanskom stolu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Isprobajte sva 3 recepta i javite nam svoje dojmove...
Raffaello kuglice od samo 3 sastojka
Sastojci:
- Slatko vrhnje, 200 ml
- Bijela čokolada, 400 g
- Naribani kokos, 150 g
Postupak:
- Slatko vrhnje ugrijte do vrenja pa dodajte bijelu čokoladu. Miješajte smjesu dok se čokolada ne otopi.
- Dodajte 100 g kokosa (preostalih 50 g je za kasnije, za uvaljati kuglice), sjedinite sve sastojke i ostavite smjesu da se ohladi (1-2 sata).
- Smjesu grabite žličicom, oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u kokos (50 g).
Raffaello kuglice s pudingom od vanilije
Sastojci:
- Mlijeko, 250 ml
- Šećer u prahu, 4 žlice
- Prašak za puding od vanilije, 1 kom
- Maslac, 100 g
- Naribani kokos, 150 g
- Opcionalno - lješnjaci, bademi (cijeli)
Postupak:
- Skuhajte puding od vanilije s mlijekom i šećerom u prahu. U još vrući puding dodajte maslac i kokos, dobro pomiješate i stavite u zamrzivač da se smjesa stvrdne.
- Od smjese oblikujte kuglice, uvaljajte ih u kokos i uživate!
- Po želji, u svaku kuglicu stavite po jedan lješnjak ili badem.
Raffaello kuglice s mlijekom u prahu
Sastojci:
- Mlijeko u prahu, 400 g
- Naribani kokos, 200 g
- Šećer, 400 g
- Maslac, 250 g
- Voda, 150 ml
- Naribani kokos, 100 g
- Bademi 200 g
Postupak:
- Zakuhajte vodu i šećer te pustite da lagano provrije. Dodajte maslac izrezan na tanke listiće, pa zatim kokos i mlijeko u prahu (dobro razmutite kako ne bi bilo grudica).
- Sve sastojke izmiješajte i sjedinite te ostavite u hladnjaku najmanje 2-3 sata. Kad se smjesa dobro stisne, oblikuje kuglice.
- U svaku kuglicu utisnite po jedan blanširani badem, a zatim ju uvaljajte u kokos.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku