Palačinke poslužite ih preklopljene ili zarolane, uz dodatke po želji. Tradicionalno se poslužuju s džemom od borovnice ili brusnice i gustim, kremastim jogurtom i šlagom
Neodoljive švedske palačinke
S ovom smjesom napravit ćete palačinki dovoljno za dvoje, a za pripremu odvojite oko 20 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
U blenderu izmiksajte jaja i mlijeko dok se smjesa ne udvostruči, otprilike 30 sekundi. Dodajte brašno, rastopljeni maslac, šećer i sol, pa miksajte još 15-20 sekundi dok ne dobijete glatku smjesu. Zagrijte tavu za palačinke na srednje jakoj vatri i malo je namastite. Za svaku palačinku koristite1/4 šalice tijesta, odnosno jednu šeflju. Pecite palačinku otprilike minutu ili dok donja strana ne postane zlatno-smeđa pa okrenite palačinku. Pecite još 15-30 sekundi s druge strane. Nastavite dok ne ispečete sve palačinke. Poslužite ih preklopljene ili zarolane, uz dodatke po želji. Tradicionalno se poslužuju s džemom od borovnice ili brusnice i gustim, kremastim jogurtom i šlagom.
Sastojci:
3 jaja, 1,5 šalica mlijeka, šalica brašna, 3 žlice maslaca, žlica šećera, 0,5 žličica soli; za preljev: pekmez od bobičastog voća, grčki jogurt, šlag