Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sjedenje na lopti pomaže kod bolova u leđima i troši kalorije

Sjedenje na lopti pomaže kod bolova u leđima i troši kalorije
1

Klasičan uredski stolac može se zamijeniti i pilates loptom. Svakih sat vremena barem nakratko treba protegnuti noge. Profesionalni vozači mogu sebi pomoći leđnim potpornim jastučićima u lumbalnom dijelu

VIDEO

Ljudi koji na poslu sjede moraju naći najbolji položaj u odnosu na stolac. Monitor mora biti u razini i visini očiju, a tipkovnica pod kutom od 45°. Tijelo bi trebalo imati potporanj na tri nivoa - vratnom, grudnom dijelu leđa te donjem dijelu leđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baka 00:58

Klasičan uredski stolac može se zamijeniti i pilates loptom. Svakih sat vremena barem nakratko treba protegnuti noge. Profesionalni vozači mogu sebi pomoći leđnim potpornim jastučićima u lumbalnom dijelu.

15 pozitivnih promjena u tijelu nakon što počnete vježbati jogu
15 pozitivnih promjena u tijelu nakon što počnete vježbati jogu

Osim što je dobra za kralježnicu, pilates lopta troši kalorije. Dokazano je da tijekom radnog dana sjedenjem i balansiranjem na lopti potrošite najmanje 360 kalorija. Tijelo na njoj stalno mijenja položaj, što je dobro za jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže i cirkulaciju.

U početku je razdoblje sjedenja na lopti malo kraće, a s vremenom i dizanjem forme biva dulje. Posturalni (duboki) mišići vrlo se opterećuju sjedenjem na lopti, pa treba postupno produljivati vrijeme, u početku sat, pa dva sata... S vremenom ćete moći sjediti i cijeli radni dan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Evo zašto banane trebate oprati čim dođete kući iz trgovine
OBAVEZNO

Evo zašto banane trebate oprati čim dođete kući iz trgovine

Tonya Bee je na TikToku otkrila zašto je potrebno banane oprati čim ih donesete iz trgovine, a razlog je vrlo jednostavan i olakšat će vam borbu s voćnim mušicama