Na slavonskoj svadbi u prosjeku bude oko 500 gostiju, to bi značilo da bi gosti pojeli jedno manje stado takovih janjića. Poanta svega toga dobrog okusa je mlado i malo janje koje praktično nije ni počelo jesti drugu hranu osim malo trave i sijena a ostalo je mlijeko. Sol nema nikakve veze sa okusom. Po toj logici da je paško janje lizalo tuzlansku sol a ne pašku bilo bi još ukusnije....
mo
mortus
22.4.2021.
baja88a; Dobar dio "paških" janjaca liže "tuzlansku" sol.
ol
os-lega
22.4.2021.
Baja ne pretjeruj. Jako davno je bilo to sa 500 gostiju. Plafon 200!
ja
janjetina1950
22.4.2021.
Sol ima veze s pečenjem. Morska sol je vlažna (otud ljepljivi prsti) što nije nužno loše. Kamena sol isušuje masnoću brže. Ima 20 poznatih restorana po janjetin
i u Zagrebu (Trnjanka, Mirni krovovi itd.) i okolici ali ovaj je najbolji. Radi destljećima i ne prestaje peći. Kila mu je 280 kn. Preduvijeti su svima isti. mlado janje, malo kila, samo se u soljenju razlikuju. Ja sam iz dalmatinske zagore, ali postoji razlog zašto je ovaj najbolji. a to je korica, janje nije mokro kao drugdje. Bavim se time slučajno i vjeruj da ima sol veze. Naravno da je čovjek čuo za morsku sol nije retardiran. Po ovom se razlikuje od drugih. idite i probajte ili se raspitajte kod nekog tko je bio tamo. Kao i najbolji odojci po Srbiji. ista stvar.
Prikaži još ↓
duš man
22.4.2021.
pola paške janjetine stiglo je iz Like, samo im usadili onaj primorski naglasak..😁.. kao i paški sir.. nema krava, ali cisterne voze....
ol
os-lega
22.4.2021.
Ajde majstori da vas čujem; dali se janjetina soli prije pečenja ili poslije?
duš man
22.4.2021.
mi solimo prije, a tko želi i poslije..😁.... ovisi o kvaliteti vina..😂🤣
ol
os-lega
22.4.2021.
Probaj poslije pečenja kada ga skineš sa vatre da se malo ocijedi, onda onako iz šake baci soli na pečenje, za prste polizati, meso se nije osušilo. Doduše meni
osobno ne smeta ni prije posoljeno pa čak i hladna janjetina. Samo da ima mladog luka i hladnog piva!
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
22.4.2021.
lega losa ti teza jer janje odojak se sole vecer prije i to se dobro mora utrljati pogotovo na najdebljim mjestima dok se meso ne pocne znojiti da meso upije so
l preko noci inace je bljutavo kakvo soljenje nakon pecenja .izvana slano unutra bljutavo
Prikaži još ↓
ol
os-lega
22.4.2021.
Možda nisi probao, meso nije bljutavo niti suho.
duš man
22.4.2021.
mislim da je najbolje isprobati oba načina..🍷🥂
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .