Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Prazan je frižider, a želite jesti kuhano: Imamo 3 super recepta

Prazan je frižider, a želite jesti kuhano: Imamo 3 super recepta

Uvijek možete skuhati tjesteninu ili njoke i 'zaliti' ih umakom od rajčice te dodati tunu iz konzerve. Ako vam je ponestalo ideja mi imamo super jednostavne recepte s tjesteninom

Ako želite jesti skuhano, a opet 'na brzaka' pa pritom frižider i nije nešto previše pun, ne očajavajte jer i to je moguće. Jela od tjestenine zahvalna su kada su u pitanju brzina i jednostavnost pripreme. Imamo nekoliko recepata koji će vas oduševiti, a sastojke sigurno imate kod kuće i onda kada niste obavili kupovinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Burgeri u Zagrebu 

Pokretanje videa...

Restoran Pri Dečkima, specijalni navijački burger povodom Europskog prvenstva u nogometu 02:54

1. Tjestenina od kadulje i oraha

Sastojci: tjestenina, sol, maslinovo ulje, orasi - tostirani i krupno nasjeckani, listovi svježe kadulje sitno nasjeckani, naribani parmezan
Priprema: Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi po uputama na pakiranju i prije cijeđenja sačuvajte malo vode od kuhanja. Ocijeđenu tjesteninu prelijte maslinovim uljem i dodajte vode. Posolite po ukusu. Poslužite je posipanu orasima, kaduljom i velikom količinom parmezana.

2. Puttanesca 

Sastojci: 500 špageta, 2 žlice maslinovog ulja, 1 luk, 3 režnja češnjaka, 4 inćuna, 400 ml pasirane rajčice, 2 žličice suhog origana, 2 žlice kapara, 100 g maslina, sol, papar 

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Manji dio vode u kojoj se kuhala tjestenina sačuvajte. Na zagrijanom maslinovom ulju propirjajte luk pa dodajte dodajte protisnuti češnjak i još malo pirjajte. Dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte još 5 minuta. Zatim dodajte suhe začine, masline i kapare i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte inćune i kratko promiješajte, a onda dodajte i vode u kojoj se kuhala tjestenina. Tjesteninu dodajte u gotov umak, dobro promiješajte i poslužite. 

Jedite ove namirnice svaki dan i organizam će vam biti zahvalan
Jedite ove namirnice svaki dan i organizam će vam biti zahvalan

3. Lažni pesto 

Sastojci: 500 g tjestenine po izboru, 80 g svježeg bosiljka, 6 žlica maslaca, sol

Pasta tagliatelle with green sauce pesto . Italian food backgrou

Priprema: U velikoj posudi zagrijte dobro posoljenu vodu. Listove bosiljka stavite u veliko cjedilo pa ih uroni na 10 sekundi u kipuću vodu. Odmah ih isperite u hladnoj vodi i ocijedite rukama. Izblendajte bosiljak s maslacem sobne temperature u glatku smjesu. U istoj vodi u kojoj se blanširao bosiljak skuhajte tjesteninu al dente. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja. Procijedite tjesteninu pa je vratite u istu posudu, dodajte usitnjeni bosiljak s maslacem i 50 ml vode od kuhanja. Dobro promiješajte i posolite po ukusu. Možete poslužiti uz malo parmezana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11
Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina
VRLO CHIC

Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina

Niti jedna frizura ne može trajati cijeli život, a da je uvijek odgovarajuća, bez obzira na godine. Ipak, tu je nekoliko bezvremenskih stilova koji s godinama postaju vrlo poželjni i praktični