Najbolji afrodizijaci koje možete uzgojiti u vrtu ili na balkonu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Najbolji afrodizijaci koje možete uzgojiti u vrtu ili na balkonu

Najbolji afrodizijaci koje možete uzgojiti u vrtu ili na balkonu

Postoji niz namirnica koje ne doživljavamo na poseban način ali ih možemo češće konzumirati jer podižu libido - možete ih zasaditi ili kupiti na tržnici. To su breskve, jagode, bosiljak ili maca...

VIDEO

Ako tražite prirodne namirnice koje će vas uzbuditi, razmislite o tome da posadite vrt. Ako i niste neki vrtlar ili nema prostora, ove namirnice možete nabaviti i u trgovini.

Maca

Krenimo s macom, vjerojatno najmanje poznatom među povrćem. Ovo korjenasto povrće dolazi iz Anda i vrlo je moćno. Maca se može pohvaliti brojnim zdravstvenim dobrobitima, ali njezina značajka je da potiče proizvodnju sjemena kod muškaraca, čime se povećava njihova seksualna želja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavačica 00:48

Ovo korjenasto povrće se stoljećima koristi za poboljšanje plodnosti. Sadrži spojeve zvane makamidi i makaeni, koji mogu utjecati na razine dopamina i serotonina, koji reguliraju seksualno raspoloženje.

Maca je također poznata po tome što podupire proizvodnju spolnih hormona poput testosterona, važnih za libido i seksualnu izvedbu kod muškaraca i žena.

Šparoga

Ova stabljika koja voli sunce uspijeva u dobro dreniranom tlu, po mogućnosti u vrtu na mjestu gdje ima hlada. Prepune su vitamina E, poznatog po tome što potiče cirkulaciju krvi i dotok kisika u genitalno područje, potencijalno pojačavajući uzbuđenje i seksualni nagon.

storyeditor/2024-02-21/b7a845e5ce3a907a3b5fabd48739f074.jpg

Bogate su i kalijem, mineralom koji pomaže u proizvodnji spolnih hormona ključnih za libido i cjelokupno seksualno zdravlje. 

Mrkva

Mrkve uspijevaju na sunčanim mjestima i rastu od travnja do srpnja. Osim toga, vjeruje se da, kada se svježe iščupaju iz zemlje i jedu sirove, povećavaju plodnost.

Namirnice koje potiču libido i poboljšavaju izvedbu u krevetu
Namirnice koje potiču libido i poboljšavaju izvedbu u krevetu

Mrkva je bogata vitaminom E, za koji se zna da povećava razinu progesterona, kao i vitaminom A koji je vitalan za seksualno zdravlje. Vitamin A igra ključnu ulogu u proizvodnji spolnih hormona kod muškaraca i žena.

Muškarcima je ovaj nutrijent posebno bitan jer značajno pridonosi proizvodnji sperme.

Češnjak

Češnjak potiče protok krvi, a obično se sadi u kasnu jesen jer mu je hladno razdoblje bolje za urod. Stoljećima se koristi kao afrodizijak radi spoja koji se zove alicin.

Alicin opušta krvne žile i povećava protok krvi u cijelom tijelu, uključujući i genitalno područje. To može povećati uzbuđenje i seksualnu reakciju, što dovodi do poboljšanja seksualnog iskustva.

Smokve

Ove slatke poslastice su poput malih ljubavnih delicija prirode. Smokvama je potrebno toplo, sunčano i zaštićeno područje kako bi uspjele, pa bi sadnja smokve u proljeće u vrtu okrenutom prema jugu bila savršena.

Pohotni oblik smokve, s mekom, mesnatom unutrašnjosti i sitnim sjemenkama, doveo je do povezivanja s plodnošću i seksualnošću, a neki ljudi smatraju da su nalik ženskim spolnim organima.

Osim toga, smokve su prepune nutrijenata ključnih za seksualno zdravlje i vitalnost, poput kalija, magnezija i vitamina A i K. Ove hranjive tvari pomažu u proizvodnji energije, što igra značajnu ulogu u seksualnom uzbuđenju.

Jagode

Jagode obožavaju sunce, a njihova sočnost će sigurno dodati slatki štih svakom romantičnom susretu. Sade se od kasnog proljeća do ranog ljeta, cvjetaju u dobro dreniranom tlu i trebaju puno sunčeve svjetlosti.

Prepoznate po svojoj sočnoj slatkoći i jarkoj crvenoj boji, jagode se smatraju afrodizijakom zbog senzualnog izgleda i visokog udjela vitamina C koji poboljšava cirkulaciju i razinu energije.

Breskva

Breskve uspijevaju u toplom, pjeskovitom tlu. Najbolje ih je saditi od kasnog proljeća do ranog ljeta, a uspijevaju na zaštićenim mjestima s plodnim, dobro dreniranim tlom.

Svojom sočnom teksturom i suptilnim mirisom, breskve se od davnina povezuju sa senzualnošću i plodnošću.

Prepune vitamina A i C, kao i antioksidansa, breskve stimuliraju osjetila i jačaju cjelokupno zdravlje i energiju, što ih čini izvrsnim dijelom romantičnih obroka.

Također je poznato da vitamin C povećava broj spermija, čime se poboljšava plodnost muškaraca.

Šipak

Ovi crveni dragulji prepuni su antioksidansa, što ih čini savršenima za poboljšanje ljubavnog života. Idealne su za sadnju od kasnog proljeća do ranog ljeta, a cvjeta na sunčanim, dobro dreniranim mjestima.

'Izlazim samo s oženjenima i uopće se ne osjećam krivom'
'Izlazim samo s oženjenima i uopće se ne osjećam krivom'

Šipak se u raznim kulturama slavi kao simbol ljubavi i plodnosti, a njegovo sjeme simbolizira strast i vitalnost. Jača libido i podržava zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Čili papričice

Uzgajaju se od kasnog proljeća do ranog ljeta, a uspijevaju u toplim, sunčanim uvjetima. Smatra se da čili, poznat po svojoj intenzivnoj toplini i jakoj aromi, potiče oslobađanje endorfina i poboljšava cirkulaciju, izazivajući osjećaj uzbuđenja.

Bilo da se koriste svježe, osušene ili u začinjenim jelima, on daje toplinu i tijelu i spavaćoj sobi.

Bosiljak

Bosiljak je izvrsno tajno oružje za jačanje libida. Idealan je za uzgoj od kasnog proljeća do ranog ljeta, a uspijeva u toplim uvjetima i dobro dreniranom tlu.

461318161

Sa svojim aromatičnim listovima i jedinstvenim okusom, bosiljak je godinama poznat po svojim afrodizijačkim svojstvima.

Prepun eteričnih ulja i spojeva poput eugenola i linalola, bosiljak stimulira osjetila i potiče opuštanje.

Đumbir

Đumbir nije samo glavna namirnica u kuhinji; to je skriveni ljubavni napitak. Sadite ga u vlažna, sjenovita područja tijekom proljeća ili ranog ljeta.

Poznat je po svom ljutom okusu i toplim svojstvima te je odavno cijenjen zbog svojih afrodizijačkih učinaka. Bogat gingerolom i drugim bioaktivnim spojevima, đumbir potiče cirkulaciju i pojačava osjetljivost, što ga čini popularnim izborom za romantične obroke.

Đumbir je nešto što može koristiti i muškarcima i ženama jer pomaže u povećanju protoka krvi, što pojačava seksualno uzbuđenje i libido.

Lavanda

Duboko udahnite i opustite se uz lavandu. Ovaj mirni cvijet idealan je za vruću noć.

Lavanda, koja najbolje uspijeva na dobro dreniranom tlu i suncu, obično se uzgaja u rano ljeto. Sa svojim umirujućim mirisom i umirujućim učincima, lavanda je već stotinama godina povezana s ljubavlju i romantikom.

Prepuna aromatičnih ulja poput linalola i linalil acetata, lavanda potiče opuštanje i smanjenje stresa, stvarajući mirno okruženje savršeno za intimnost i zbližavanje, piše Daily Star.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne
NESAVRŠENOSTI PO ZODIJAKU

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne

Bikovi su vrlo jaki pojedinci, iako u skloni pretjeranoj zabrinutosti. Tijekom života znaju imati dosta problema sa grlom, vratom i štitnjačom. Blizanci su uvijek u pokretu i slabo brinu o zdravlju
Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...
ISPOVIJESTI O MAŠTARIJAMA

Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...

Plus+ Pitali smo naše ljude što najviše vole u krevetu i koji fetiši ih uzbuđuju. Ispada da su to klasici poput uživljavanja u uloge, grublji seks i seks u troje