Svi pekarski proizvodi su visoko procesuirani prehrambeni proizvodi, danas prepuni kemije, pojačivača okusa, konzervansa itd. Umjesto kruha uvijek ću radije poj
esti voćku, glavicu zelene salate itd. Problem je što je kruh prepun rafiniranog škroba (naglasak na rafiniranog) koji podiže razinu inzulina i posljedično vodi ka inzulinskoj rezistenciji (a dalje šećernoj bolesti), može dovesti do arteroskleroze, stanjivanja krvnih žila, ruši hormonsku ravnotežu itd. Kad govorimo o škrobu, on je dobar za organizam, ali samo ako je prirodnog porjekla, neprerađen. Rafinirani, koji dolazi u industrijskom brašnu, a time i u pekarskim proizvodima, je otrov za organizam. Dokazano znanstveno. Ukratko - krumpir da, svakako (naročito kuhani), kruh i pekarski proizvodi - iznimno, samo ako nemam ništa drugo.
Prikaži još ↓
Trump Derangement Syndrome
21.3.2021.
Odustani
Vlasnica pekare, pa naravno da neće protiv vlastitog biznisa govoriti. Ova nije kompetentna govoriti ovoj temi jer je to klasični sukob interesa.
dč
drugi član
21.3.2021.
Odustani
Ugljikohidrati trebaju sačinjavati okosnicu prehrane? Odakle ti to? Čovjek ili homo sapiens hoda Zemljom stotinama tisuća godina i stotinama tisuća godina okosn
ica prehrane su mu proteini i masti, a ugljikohidrati isključivo u količini koju je dobio iz prikupljenih samoniklih plodova. Tako je čovjek živio veliku većinu svojeg postojanja na ovoj planeti. Tek unatrag nekoliko tisuća godina je otkrio poljoprivredu i počeo uzgajati žitarice i sl. Drugo, gospođa manipulira činjenicama, jer prirodni ugljikohidrati i ovi rafinirani koji dolaze u kruhu su nebo i zemlja. Rafinirani ugljikohidrati su isto što i margarin - toksični.
Prikaži još ↓
Freedom To Obey
21.3.2021.
Odustani
Ako ću unositi ugljikohidrate onda ću unositi one prirodnog porjekla, putem voća i povrća. Kruh i pekarske proizvode obilazim u širokom luku. Kruha pojedem jedn
om ili 2x tjedno, jednu šnitu. Moja osobna prehrana bazira se uglavnom na mesu, jajima povrću, voću, mlijeku i mliječnim proizvodima poput sira i jogurta, te ribi. Najviše volim svoje obroke sam pripremati doma, od svježih namirnica. Ne vidim niti jedan jedini razlog zašto bi mi se prehrana temeljila na pekarskim proizvodima.
Prikaži još ↓
faithless
21.3.2021.
Odustani
vrati ti prijateljice tu diplomi gdje si je kupila
Gl
Glas.Razuma
21.3.2021.
Odustani
Čuj ovu. Ovo je kao da me vlasnik tvornice duhanskih proizvoda uvjerava da je štetnost pušenja mit.
..lola.
21.3.2021.
Odustani
Ovisi koliko je netko fizički aktivan
Ot
Otorinolaringoginekolog
21.3.2021.
Odustani
Nek mi dotična objasni kako to da primati ne jedu kruh, a nisu izumrli.
ra
rektalni_alpinista
21.3.2021.
Odustani
Moj susjed je tako pazio sa konjakom(mirogojac) i bilo je sve ok dok nije prestao pazit i prešao pola litre dnevno,tad je postao kobno
Gl
Glas.Razuma
21.3.2021.
Odustani
"Redovita konzumacija integralnih pekarskih proizvoda povezana je sa smanjenim rizikom obolijevanja od dijabetesa tip 2 i bolesti srčano-krvožilnog sustava, dop
rinosi očuvanju zdrave tjelesne mase kroz dugi osjećaj sitosti..." - da, ali isključivo u usporedbi s klasičnim bijelim kruhom. Ovo je retorička manipulacija činjenicama. Generalno, pekarski proizvodi povećavaju rizik navedenih obolijevanja i doprinose povećanju tjelesne mase ako ćemo uspoređivati sa ostalim, zdravim i prije svega PRIRODNIM namirnicama. Također, dotična neistinito implicira da su pekarski proizvodi jedini izvor ugljikohidrata, što ne može biti dalje od istine. Štoviše, pekarski proizvodi, ma od koje žitarice napravljeni, na dnu su ljestvice kvalitetnih izvora ugljikohidrata. Ako trebate ugljikohidrate, jedite voće i povrće, svježe, koje ćete pripremiti sami doma. Kruh je posve nepotreban, ako govorimo o zdravoj prehrani. Pekarske proizvode ljudi jedu jer ih vole, jer fino mirišu, jer su ukusni (i prepuni pojačivača okusa koji doslovno potiču ovisnost), a ne zato jer su zdravi. Nisu.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .