Obavijesti
komentari
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

Gl
"Redovita konzumacija integralnih pekarskih proizvoda povezana je sa smanjenim rizikom obolijevanja od dijabetesa tip 2 i bolesti srčano-krvožilnog sustava, doprinosi očuvanju zdrave tjelesne mase kroz dugi osjećaj sitosti..." - da, ali isključivo u usporedbi s klasičnim bijelim kruhom. Ovo je retorička manipulacija činjenicama. Generalno, pekarski proizvodi povećavaju rizik navedenih obolijevanja i doprinose povećanju tjelesne mase ako ćemo uspoređivati sa ostalim, zdravim i prije svega PRIRODNIM namirnicama. Također, dotična neistinito implicira da su pekarski proizvodi jedini izvor ugljikohidrata, što ne može biti dalje od istine. Štoviše, pekarski proizvodi, ma od koje žitarice napravljeni, na dnu su ljestvice kvalitetnih izvora ugljikohidrata. Ako trebate ugljikohidrate, jedite voće i povrće, svježe, koje ćete pripremiti sami doma. Kruh je posve nepotreban, ako govorimo o zdravoj prehrani. Pekarske proizvode ljudi jedu jer ih vole, jer fino mirišu, jer su ukusni (i prepuni pojačivača okusa koji doslovno potiču ovisnost), a ne zato jer su zdravi. Nisu.
Dk
Ono sta je nezdravo u pekarskim proizvodima su masnoce zivotinjskog porijekla, jaja, bijelo brasno i bijeli secer a proizvodi od cjelovitog zrna su itekako zdra Prikaži još ↓
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .