Prošle godine svi su radili kruh od banane, a sada se kao trend pojavio 'špek' od bananinih kora. Društvene mreže prepune su recepata kako napraviti ovu vegansku poslasticu
I to postoji... Kako od banane napraviti 'slaninu' za vegane?
Kore od banane bogate su hranjivim sastojcima poput esencijalnih aminokiselina i vlakana, a sadrže i antioksidanse. Ako ćete ih jesti, pazite iz kakvog uzgoja dolaze kako biste smanjili količinu pesticida na kori, ali ipak ćete ih trebati dobro oprati.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Da bi napravili 'špek' od bananine kore, treba vam jednostavna marinada i friteza na vrući zrak ili tavica.
Kako napraviti 'banana špek'
1. Odberite nešto zrelije banane i ogulite višak mesa s unutarnje strane kore.
2. Napravite marinadu od kokosovog umaka, maslinovog ulja, paprike, češnjaka u prahu, javorovog sirupa i malo soli, ili dodajte neke druge začine prema svojoj želji.
3. Pomiješajte kore s marinadom i pričekajte 15-ak minuta da se okusi prožmu.
4. Kore tada možete prepeći na tavici, 2-3 minute sa svake strane ili ih staviti u fritezu na vrući zrak na oko 10 minuta.
Ovako pripremljenu koru od banane možete jesti zasebno, a možete ju staviti i na salatu. Dobra je i u sendviču, a možete ju staviti i na pečeno povrće, piše MBG.