Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Jeste li ikad primijetili kako konobari u restoranima često predlažu da uzmete posebnu ponudu dana? No njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski

Kad idem jesti u druge restorane, nikad ne naručujem posebne ponude, tvrdi glavni kuhar Alberto Morreale iz San Diega i dodaje da neki restorani sastavljaju specijalitete za ponudu dana na temelju namirnica kojima će isteći rok trajanja ili ih se što brže pokušavaju riješiti. Umjesto toga, bolje je pitati konobara poslužitelja da vam preporuči nešto napravljeno od lokalnih sastojaka ili ono što je stiglo svježe toga dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pripreme za kuhanje za Olimpijske igre 04:22

Piletina

Ako ste tip koji piletinu prelijeva tekućinom tijekom pečenja svakih 15 minuta, onda vjerojatno nećete uživati ​​u tom jelu u restoranima. Piletina u restoranima često zna biti pretjerano kuhana ili pečena. Također, prema web stranici Food Network, kuhari često znaju izbjegavaju naručivati ​​piletinu u restoranima iz više razloga, od kojih su i previsoke cijene i nedostatak originalnosti.

Trikovi kako odoljeti nezdravoj hrani kada je silno želite pojesti
Trikovi kako odoljeti nezdravoj hrani kada je silno želite pojesti

Školjke

Budući da većina ribarnica ne isporučuje vikendom, rasprava između kuhara koji vole svježe namirnice o tome da se školjke ne bi trebale jesti ponedjeljkom i dalje traje.

Mnogi ih izbjegavaju poput kuge, dok drugi svejedno naručuju ribu, ako je restoran na obalnom mjestu ili je poznat po plodovima mora. Međutim, kad su u pitanju kamenice ili druge školjke, najbolje je da ih zaobiđete jer ako se ne skladište kako treba, sirove kamenice mogu biti opasne.

Izbjegavajte lance restorana

Lanci restorana ili oni s ogromnim izborima na meniju mogu itekako izbjeći serviranje svježih sastojaka. Ako želite svježe, domaće sastojke, njih bi vjerojatno trebali izbjegavati. Glavni kuhari se obično drže podalje od takvih restorana, jer je sve obično zamrznuto jednom ili čak više puta.

Također je uvijek dobro gledati na veličinu izbora. Ako je izbor na više od dvije stranice, vjerojatno moraju imati veliki popis hrane. Što znači da je manje vjerojatno da ćete dobiti svježi obrok.

'Svježi' kruh na stolu

Topli i tostirani, poslužen s maslacem ili maslinovim uljem, kruh u košarici koja krasi vaš stol u restoranu može biti svjež iz pećnice ili samo ponovno zagrijan, prije nego što dođe na vaš stol. Nikad ne možete sa sigurnošću znati koliko je taj kruh svjež.

Mnogi kuhari savjetuju da pripazite prije nego što ih zagrizete. Ne samo da je ukusni kruh pun ugljikohidrata i kalorija, već može biti i pun klica iz večere koja je bila prije vas.

Određeno povrće

- Kad odem u restoran, obično se držim podalje od salata - tvrdi Kayson Chong, izvršni kuhar The Venuea i dodaje da bi radije isprobao nešto posebno što je kuhar pripremio sa sezonskim namirnicama i zanimljivim kombinacijama.

On tvrdi da je bolje okusiti nove i uzbudljive stvari nego nešto što lako možete pronaći u bilo kojem restoranu. Salate nikada nisu istinski prikazi onoga što bi nadahnuti kuhar zaista trebao predstaviti gostu. Također, kuhari nikada neće naručiti tikvice i bundeve. Ovo povrće se nikada ne servira slatko, a što je većinom slučaj u restoranima.

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Grickalice

Čak i ako gladujete dok čekate da vaše jelo bude spremno, izbjegavajte grickalice poslužene netom prije večere. Te zdjele se rijetko peru, tako da možete biti sigurni da je mnogo prstiju, osim vašeg, već uronilo u zdjelu s orasima ili perecima. Zato se držite podalje od njih da se ne bi tijekom večere zarazili gripom ili nekim drugim virusom, piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom
Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje
od 24. do 30. studenoga

Veliki tjedni horoskop: Bika čekaju pozitivne promjene na poslu, Lav planira vjenčanje

Vage, potrudite se oko sadašnjih poslova jer bi vam mogli donijeti nagradu u financijskom obliku ili napredak u karijeri. Mogli biste primiti honorar ili sklopiti odgođeni posao koji će naglo krenuti