Obavijesti

Lifestyle

Komentari 128

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog. 

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krumpir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli tylerflorence (@tylerflorence)

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krumpir:

  • U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca
  • Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak 
  • Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta 
  • Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima
  • Propasirajte krumpir

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi - krumpira i tekućine u kojoj se kuhao.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 128