Tjestenina je odličan izbor za brzi i jednostavan obrok ako ovih dana niste uspjeli napuniti police u smočnici, a jednostavan umak od rajčice može biti vrlo ukusan ako ga pripremite pravilno
Evo recepta za nimalo dosadnu tjesteninu, a sve imate doma
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 3 recepta za super zdravi doručak: Za dan pun energije
Novinarka Business Insidera koja piše za njihovu gastro rubriku te često obilazi restorane i piše recenzije te donosi nove recepte, ovih dana radi od kuće i ostala je bez prilike da prošeta do restorana i 'pokupi' neku ideju.
Kako nije stigla obaviti veliku nabavku, dodaje kako se i njena svakodnevna prehrana sad ograničila na ono što uspije pronaći u opustošenoj trgovini, pa je došla na ideju da potraži recepte koji se daju napraviti s onim što ima u smočnici, a da zbog toga ne pate okusni pupoljci.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Objed koji spremite on onog što imate doma uopće ne mora biti dosadan - ističe u uvodu za recept koji je nazvala 'nabildana tjestenina'. Evo što vam je potrebno za ukusnu tjesteninu:
- tjestenina (mogu biti špageti, preporuka je tjestenina od integralnog brašna)
- malo umaka od rajčice
- češnjak
- maslinovo ulje
- sol i papar po želji
Priprema:
Napunite odgovarajući lonac vodom i pristavite da zakuha, pa zgnječite dva režnja češnjaka (ili manje, ako ga ne volite).
Kad voda zakuha, dodajte bogatiji prstohvat soli. Zatim odmjerite tjesteninu - za jednu osobu obično je dovoljno onoliko špageta koliko vam stane kad ih obuhvatite kažiprstom i palcem.
Stavite tjesteninu u vodu (pokušajte bez lomljenja špageta - kad u vodi omekša jedan njihov kraj, sami će upasti u lonac), te promiješajte drvenom ili plastičnom kuhačom.
Kad se tjestenina skuha, odvojite oko pola šalice do šalicu vode u kojoj se kuhala te ocijedite špagete. Pristavite tavicu na štednjak, pa na malo maslinovog ulja vrlo kratko prepržite češnjak. Dodajte papra, po želji, on će dodati poseban okus umaku. Prebacite tjesteninu u tavicu i dobro ju protresite da se češnjak i ulje dobro rasporede.
Dodajte vodu od kuhanja tjestenine i željenu količinu umaka od rajčice, promiješajte i držite na vatri uz lagano okretanje tavice toliko dugo dok ne postignete željenu gustoću umaka. I - obrok je gotov, prenosi Business Insider.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...