Evo koliko koraka dnevno treba napraviti da bi počeli mršavjeti | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Evo koliko koraka dnevno treba napraviti da bi počeli mršavjeti

Evo koliko koraka dnevno treba napraviti da bi počeli mršavjeti

U potrazi za učinkovitim strategijama mršavljenja, mnogi se okreću jednostavnom i pristupačnom rješenju: hodanju. Upamtite, svaki se korak računa i male promjene mogu vremenom dovesti do značajnih rezultata

VIDEO

Ova najobičnija vježba pokazala se izvrsnim alatom za skidanje kilograma i poboljšanje cjelokupnog zdravlja. Ali koliko vam je koraka dnevno potrebno da smršavite? Uključivanje više koraka u vašu rutinu kroz hodanje je jednostavan, ali učinkovit način za mršavljenje. Postavljanjem cilja, razumijevanjem prednosti ovog oblika vježbanja i pronalaženjem kreativnih načina za povećanje broja dnevnih koraka, hodanje može postati osnova vježbanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

Upamtite, svaki se korak računa i male promjene mogu s vremenom dovesti do značajnih rezultata.

Određivanje idealnog broja dnevnih koraka za mršavljenje može se razlikovati od osobe do osobe na temelju čimbenika kao što su dob, razina kondicije i individualni metabolizam. Uobičajeno preporučeni cilj je 10.000 koraka dnevno. Ovaj broj, koji su popularizirale zdravstvene organizacije i ljubitelji fitnessa, cilj je za one koji žele održati zdravu težinu ili izgubiti nekoliko kilograma.

Hodanje je vježba s malim opterećenjem koja uključuje više mišićnih skupina i prikladna je za ljude svih razina stanja. Evo kako hodanje doprinosi mršavljenju.

Premalo se krećemo, pretili smo, loše navike treba mijenjati
Premalo se krećemo, pretili smo, loše navike treba mijenjati

1. Pomaže u sagorijevanju kalorija

Hodanje, osobito brzo hodanje, odlična je aktivnost koja povećava otkucaje srca i sagorijeva kalorije. Što više kalorija sagorijevate, veća je vjerojatnost da ćete stvoriti kalorijski deficit, ključni čimbenik u mršavljenju.

2. Pospješuje metabolizam

Redovito hodanje može potaknuti vaš metabolizam, uz pomoć vašeg tijela za učinkovitiji unos kalorija. Ovo može biti posebno korisno za one koji vode sjedilački način života.

3. Regulira apetit

Dokazano je da hodanje pomaže u regulaciji hormona apetita, smanjujući želju za hranom i prejedanje. To može biti bitno za one koji pokušavaju kontrolirati unos kalorija.

4. Pomaže u smanjenju stresa

Stres može pridonijeti debljanju. Hodanje, osobito u prirodnom okruženju, ima umirujući učinak i može pomoći u smanjenju razine stresa, potencijalno djelujući na emocionalno jedenje.

Ispunjavanje dnevnog cilja broja koraka ne znači nužno da morate sate posvetiti toj tjelovježbi.

Hiking, fitness and nature woman in forest for outdoor wellness, body goals and exercise challenge in summer. Walking, running and sports or athlete trekking in woods for muscle training or workout

Evo nekoliko jednostavnih i praktičnih načina za dodavanje više koraka vašoj dnevnoj rutini:

1. Šetajte kratko. Ubacite tijekom dana kraće šetnje u pauzi za ručak i navečer.

2. Koristite stepenice. Odlučite se za stepenice umjesto dizala kad god je to moguće. Ovo je jednostavan način da dodate više koraka svom dnevnom broju i uključite mišiće nogu.

3. Parkirajte dalje. Kada obavljate poslove, parkirajte automobil dalje od ulaza. Ovo ne samo da dodaje korake, već također pruža priliku za lagano vježbanje.

Nije mrkva jedina dobra za vid, ove namirnice također pomažu
Nije mrkva jedina dobra za vid, ove namirnice također pomažu

4. Postavite podsjetnike. Zabilježite si u pametni telefon ili uređaj za praćenje fitnessa podsjetnike za kratke šetnje tijekom dana.

5. Hodajte sa svrhom - pretvorite svakodnevne zadatke u prilike za kretanje. Umjesto da kolegi pošaljete e-poštu, odšetajte do njegovog stola. Odaberite dužu rutu kada se krećete kroz svoj dom ili ured, piše msn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati
VRLO JE AKTIVNA

Baka Andrea (54) spavala je s 800 frajera, a sada se konačno skrasila: I dalje ću se zabavljati

Bodibilderica, koja kaže da njezine veze nikad ne traju dugo, svaki tjedan provodi sate u teretani kako bi održala svoj izgled. Opušta se tako da vježba golu jogu

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi
KAO ULJE I VODA

Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi smjeli biti u ljubavnoj vezi

Razumijevanje znakova Zodijaka i njihove potencijalne kompatibilnosti može ponuditi vrijedan uvid u vaše odnose. U svijetu astrologije neke su kombinacije poput vode i ulja – jednostavno se ne miješaju dobro
Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja
VIŠE JE FAZA

Kakav je osjećaj umiranja? Evo što o tome kažu istraživanja

Mnogi su ljudi tijekom povijesti proveli svoje živote pokušavajući shvatiti što se događa kada umremo. Iako postoji mnogo teorija, niti jedna još nije dokazana