Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Chefica otkrila tajnu savršeno pripremljenog steaka - ovako će svaki put biti kao iz restorana

Chefica otkrila tajnu savršeno pripremljenog steaka - ovako će svaki put biti kao iz restorana

Tajna dobro pripremljenog odreska leži u mjerenju unutarnje temperature, a sam odrezak mora biti pečen točno određeno vrijeme na obje strane. Provjerite i recept za fantastični umak za odrezak

Vrhunska kuharica Nichole Dailey iz restorana Traeger Grill u Salt Lake Cityju je otkrila tajnu pripreme standardnog restoranskog odreska.

POGLEDAJTE VIDEO: Mesari otkrili kako izabrati dobar odrezak.

Pokretanje videa...

01:24

Kaže da je tajna u unutarnjoj temperaturi mesa - ne samo vanjskoj. Kako bi bili sigurni da je odrezak savršeno pripremljen potrebno je uložiti novac u digitalni termometar s tankom sondom koja je dovoljno duga da prodre u središte odreska.

Dužina kuhanja 

Sirove odreske (rare) je potrebno peći dvije i pol minute s obje strane, pazeći na unutarnju temperaturu koja kad pokaže između 49 i 51 Celzijev stupanj - odrezak je gotov. 

Srednje pečeni steak treba peći na tavi tri i pol minute, s temperaturom od 55 do 57 stupnjeva u sredini odreska.

Dobro pečeni odresci trebaju se peći do šest i pol minuta, s unutarnjom temperaturom od 71 stupanj.

Nichole je dodala da će kvaliteta i debljina mesa utjecati na standard doma pripremljenog odreska, bez obzira na vještinu kuhara.

Svoje znanje o odrescima odlučila je podijeliti nakon što je jedan od najtraženijih australskih kuhara otkrio jednostavan recept za najbolji odrezak koji se može doma pripremiti. 

Pip Pratt glavni je kuhar u restoranu Bistecca u Sydneyu i svojim gostima nudi samo jedno glavno jelo: T-Bone odrezak. 

Aromatični viski gulaš za hladne dane lako je i brzo za pripremiti
Aromatični viski gulaš za hladne dane lako je i brzo za pripremiti

Pip je rekao za MSN da će kupnja vrhunskog goveđeg odreska 'odraditi sve za vas' - ostavljajući na  ljudima samo pravovremeno okretanje odreska.

- Odrezak treba toliko puta okrenuti koliko je potrebno da se s obje strane stvori fina korica, ali ne i zagoreni dijelovi - rekao je.

- U biti oko 5-6 puta da se okrene odrezak - to bi trebalo biti taman. Odrezak začinim neposredno prije pečenja, osim soli koju dodam taman pred kraj pečenja - objasnio je. 

Beef steaks on the grill

Recept za 'tajni' Pippov umak za roštilj

Uz pripremu odreska Nichole je podijelila i recept za umak za roštilj koji već godinama priprema.

Sastojci

2 crvene paprike

4 rajčice

1 chili papričica

1/2 luka

1 češanj češnjaka

masllinovo ulje

sok limuna

sol

Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom
Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom

Priprema:

1. Paprike, rajčice, čili papričicu i pola luka ispecite na roštilju dok ne počnu crniti i karmeliziraju.

2. Očistite kožicu s paprika i čili papričice, dodajte češanj češnjaka, malo soli, maslinovo ulje i dobro istitsnite mlaz limunovog soka te sve zajedno izmiksajte u blenderu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1