Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom

Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom

Ako želite brzi i jednostavan, a ukusan, punjeni šampioni su pravi pogodak. Kratka priprema i ukusno punjenje omotano šumskim mesom i slaninom će biti ugodna promjena u za vašim stolom

Šampinjoni su jedna od najpoznatijih vrsta gljiva, osebujnog mirisa i okusa, koje se mogu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo. 

POGLEDAJ VIDEO: Ako naiđete na nepoznatu gljivu uvijek ju možete donijeti u muzej gljiva gdje ćete saznati sve o njoj. 

Pokretanje videa...

Vodič kroz gljive 00:53

Sastojci:

10 velikih šampinjona

10 kriški slanine

100 g naribane gaude

šaka cherry rajčica

svježi vlasac

svježi bosiljak

sol, papar

Ispecite češnjak u pećnici okrenut naopako u ramekinu
Ispecite češnjak u pećnici okrenut naopako u ramekinu

Priprema:

Šampinjone dobro obrišite kuhinjskom krpom i izvadite im stapke, koje ćete sitno narezati i popržiti na malo maslaca za nadjev.

U zdjeli pomiješajte popržene stapke šampinjona, naribanu gaudu, na četvrtine narezane cherry rajčice te sitno nasjeckani vlasac i bosiljak. Posolite i popaprite nadjev prema želji te napunite šampinjone. 

Omotajte svaki šampinjon kriškom slanine i posložite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom. Pecite na 190 stupnjeva oko 15 minuta ili dok se sir u nadjevu ne rastopi i slanina dobije tamniju nijansu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1