Teško je zamisliti kratke zimske dane bez mirisnog i toplog gulaša koji će zagrijati i nahraniti organizam. Ovaj aromatični obrok je jednostavno napraviti, a može stajati u hladnjaku i drugi dan
Aromatični viski gulaš za hladne dane lako je i brzo za pripremiti
Vinski gulaš je popularno jelo na žlicu u bilo koje doba godine, ali tijekom hladnih zimskih dana nahranit će organizam potrebnim vitaminima i mineralima te mu pružiti novu energiju.
POGLEDAJ VIDEO: Pogledajte kako u trgovini izabrati najbolje namirnice.
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g govedine, junetine ili teletine
200 g krumpira
200 ml bijelog vina
4 glavice luka
60-100 ml koncentrata rajčice
2-3 lista lovora
slatka mljevena paprika
ulje, sol, papar, kim
Priprema:
Meso narežite na kockice i prepecite ga na ulju. Kad poprimi zlatnu boju, izvadite ga te na istom ulju prepecite i prodinstajte luk. Nakon 10-15 minuta ubacite kockice mesa, dodajte začine u količini prema ukusu, samo pripazite na kim jer previše ovog začina može preuzeti cijelo jelo. Sol se naknadno dodaje.
Meso podlijevajte vinom, te ako je potrebno, i vodom dok ne omekša. Vrijeme pirjanja ovisi o tome kakvo meso ste izabrali - što je životinja mlađa to se kraće kuha.
Kad je pirjanje pri kraju dodajte na kockice narezani krumpir, prelijte vodom tek toliko da se sve skupa prekrije te ostavite na laganoj vatri dok se krumpir ne skuha.