Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Četiri zdravstvena stanja mogu vas zavarati da ste u menopauzi

Četiri zdravstvena stanja mogu vas zavarati da ste u menopauzi

Menopauza je često pogrešno dijagnosticirana kao neka od četiri uobičajene bolesti zbog sličnih simptoma, a dr. Grant ističe važnost njene pravovremene dijagnoze

VIDEO

Menopauza je prirodni dio života svake žene, no prema riječima dr. Donalda Granta, obiteljskog liječnika i višeg kliničkog savjetnika u The Independent Pharmacy, simptomi menopauze često se pogrešno dijagnosticiraju kao kronične bolesti, ciste na jajnicima ili čak srčane bolesti. Dr. Grant ističe da je menopauza "teška za dijagnosticirati", a odgađanje dijagnoze može pogoršati simptome i smanjiti kvalitetu života žena koje se suočavaju s ovim izazovnim razdobljem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jana (38) shvatila je zašto je i dalje sama, kaže kako taj problem imaju mnoge žene 00:57

Četiri bolesti koje se najčešće protumače kao menopauza:

Kronični umor

Jedna od bolesti koja se može zamijeniti s menopauzom je kronični umor. Ova bolest uzrokuje ekstremnu iscrpljenost bez obzira na razinu fizičke aktivnosti, što može utjecati na radnu i društvenu život. Zajednički simptomi kroničnog umora i menopauze uključuju bolove u zglobovima, "moždanu maglu" i poteškoće s odmaranjem. Dr. Grant napominje da je za razlikovanje između ovih dviju stanja nužno provesti pretrage hormona i procijeniti menstrualnu povijest, posebno ako su žene u ključnoj dobi za menopauzu.

Policistični jajnici

Policistični jajnici (PCOS) također dijeli nekoliko hormonskih simptoma s menopauzom, uključujući neredovite menstruacije, valunge i promjenjive razine hormona. Međutim, PCOS se karakterizira prisutnošću cista na jajnicima, što ga čini prepoznatljivim.

Razlika između duljine života muškaraca i žena sve je veća
Razlika između duljine života muškaraca i žena sve je veća

Srčane bolesti

Srčane bolesti predstavljaju još jedan izazov u dijagnosticiranju. Dr. Grant upozorava da srčane bolesti mogu biti pogrešno dijagnosticirane kao menopauza, što može dovesti do neodgovarajuće podrške ili savjeta za žene. Rizik od srčanih bolesti raste s godinama, što znači da su žene istovremeno izložene riziku od menopauze i srčanih bolesti, čime se povećava mogućnost pogrešnih dijagnoza. Zajednički simptomi uključuju valunge, umor i otežano disanje, dok srčane bolesti često uzrokuju bol u prsima i simptome srčanog udara.

Evo kako se riješiti dosadnog sala na trbuhu u menopauzi
Evo kako se riješiti dosadnog sala na trbuhu u menopauzi

Poremećaji štitnjače

Poremećaji poput hipotireoze, mogu također uzrokovati metaboličke promjene koje se preklapaju s simptomima menopauze, kao što su promjene tjelesne težine, promjene raspoloženja i neredovite menstruacije. Iako se oboje odnosi na hormonalne promjene, razlike u razinama hormona ključne su za razlikovanje ovih stanja, a potrebne su i laboratorijske pretrage kako bi se potvrdila dijagnoza, piše Express.

Žene više vole namrgođene muškarce od onih nasmijanih?
Žene više vole namrgođene muškarce od onih nasmijanih?

Uzimajući u obzir sve navedeno, važno je da žene budu proaktivne u svom zdravlju i da se konzultiraju s liječnicima kako bi pravilno dijagnosticirali i liječili simptome koji bi mogli ukazivati na menopauzu ili neka od navedenih stanja. Pravilan pristup može značajno poboljšati kvalitetu života tijekom ovog razdoblja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Najčešće pogreške kod kupovine i stavljanja zavjesa na prozore
BITNA JE DUŽINA

Najčešće pogreške kod kupovine i stavljanja zavjesa na prozore

Prva stvar koju trebate napraviti prije nego što krenete u kupovinu zavjesa je to da dobro izmjerite širinu prozora ili vrata kao i njihovu dužinu. Također, obratite pozornost gdje će se nalaziti karniša
Dnevni horoskop za subotu 19. listopada: Lav se osvećuje, a Djevice će se nekome svidjeti
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 19. listopada: Lav se osvećuje, a Djevice će se nekome svidjeti

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 19. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje