Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Žene više vole namrgođene muškarce od onih nasmijanih?

Žene više vole namrgođene muškarce od onih nasmijanih?

Ispostavilo se da žene preferiraju muškarce koji djeluju ponosno, suzdržano i ozbiljno. Dobro raspoloženje, simpatičnost i osmijeh nisu ključni elementi koje žene traže kada je riječ o seksualnoj privlačnosti

VIDEO

Studija iz 2011. godine, pod nazivom 'Happy Guys Finish Last', donosi zanimljive rezultate koji opovrgavaju uvriježeni stereotip da veseli i nasmijani muškarci imaju veće šanse u ljubavi.

Prema ovom istraživanju, žene često ne percipiraju nasmijane muškarce kao privlačne. Istraživanje koje je provela grupa znanstvenika na Sveučilištu British Columbia, a koje je objavljeno na portalu ScienceDaily, pokazalo je da žene preferiraju muškarce koji djeluju ponosno, suzdržano i ozbiljno. Dobro raspoloženje, simpatičnost i osmijeh nisu ključni elementi koje žene traže kada je riječ o seksualnoj privlačnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Naplaćuje vezu 00:48

Sretni muškarci nisu najprivlačniji

Studija je proučavala kako različiti izrazi lica utječu na percepciju privlačnosti. Rezultati su pokazali da žene češće biraju muškarce čiji izrazi lica odražavaju ponos ili samopouzdanje. Izražena sreća, iako pozitivna u mnogim aspektima života, ne pridonosi percepciji seksualne privlačnosti. Štoviše, osmijeh i pretjerano izražavanje emocija kod muškaraca često se tumači kao manjak muževnosti.

Znanost tvrdi: Ovaj tip muškog tijela privlači najviše žena
Znanost tvrdi: Ovaj tip muškog tijela privlači najviše žena

U istraživanju su sudionice ocjenjivale privlačnost muškaraca na temelju različitih izraza lica. Žene su općenito bolje reagirale na ozbiljne i ponosne izraze, dok su osmijesi rezultirali nižim ocjenama privlačnosti.

Ponos i ozbiljnost više otkrivaju snagu i zaštitničke osobine

Jedno od ključnih pitanja koje ova studija otvara jest kako izrazi poput ponosa i samopouzdanja djeluju na žene. Ti izrazi često signaliziraju visoki status, snagu i zaštitničke osobine – kvalitete koje su kroz povijest imale važnu ulogu u romantičnoj privlačnosti. Evolucijski gledano, žene su sklone prepoznati ove znakove kao važne pri odabiru partnera.

Iako se sretni muškarci često doživljavaju kao otvoreni i prijateljski nastrojeni, prema ovoj studiji, percipirani su kao manje poželjni u kontekstu romantične veze. S druge strane, muškarci s dozom tajanstvenosti ili ozbiljnosti često ostavljaju snažniji dojam.

Nije sve crno za vesele muškarce

Unatoč rezultatima ove studije, to ne znači da bi muškarci trebali potpuno odbaciti osmijeh. U svakodnevnim društvenim interakcijama, osmijeh ostaje ključan za stvaranje ugodne i prijateljske atmosfere. Istraživači naglašavaju da je ovo samo jedan aspekt složene dinamike seksualne privlačnosti.

Ove stvari muškarci rade svaki dan kada zaista vole partnericu
Ove stvari muškarci rade svaki dan kada zaista vole partnericu

Privlačnost ne ovisi samo o izrazu lica, već o mnogim čimbenicima poput karaktera, zajedničkih interesa i kompatibilnosti. Ova studija ipak pruža intrigantan uvid u to kako prvi dojmovi i izrazi lica mogu utjecati na privlačnost. U konačnici, osmijeh i sretno ponašanje mogu biti izraz dubokog unutarnjeg zadovoljstva, a to je kvaliteta koja dugoročno može biti vrlo privlačna.

Studija otvara važna pitanja o društvenim normama i očekivanjima, naglašavajući da seksualna privlačnost često nadilazi prvi dojam i površno ponašanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Najčešće pogreške kod kupovine i stavljanja zavjesa na prozore
BITNA JE DUŽINA

Najčešće pogreške kod kupovine i stavljanja zavjesa na prozore

Prva stvar koju trebate napraviti prije nego što krenete u kupovinu zavjesa je to da dobro izmjerite širinu prozora ili vrata kao i njihovu dužinu. Također, obratite pozornost gdje će se nalaziti karniša
Dnevni horoskop za subotu 19. listopada: Lav se osvećuje, a Djevice će se nekome svidjeti
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 19. listopada: Lav se osvećuje, a Djevice će se nekome svidjeti

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 19. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje