11 najljepših plaža u Europi po Vogueu - jedna je i u Hrvatskoj! | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

11 najljepših plaža u Europi po Vogueu - jedna je i u Hrvatskoj!

11 najljepših plaža u Europi po Vogueu - jedna je i u Hrvatskoj!

Predivne uvale, kristalno more, stijene... svašta krasi najljepše plaže u Europi, a kako imamo divnu obalu, nije čudo da se na listi našla i jedna iz Hrvatske

VIDEO

Europa sa svojom razvedenom obalom i nizom otoka otkriva brojne bisere, smatra Vogue koji je ovih dana predstavio 11 najljepših plaža Europe.

Torre Sant’Andrea, Puglia, Italija

U Pugliji se nalaze neke od najljepših plaža koje kombiniraju pijesak i stijene. Torre Sant’Andrea poznata je po svojim formacijama stijena na plaži i intenzivno tirkiznoj vodi, a tu je i litica, koja daje romantičan dojam.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Praia Dona Ana, Algarve, Portugal

Regija Lagos poznata je po nekim od najboljih plaža u Algarveu, uključujući Praia Dona Ana. Okružena zlatnim vapnenačkim liticama i pijeskom, ova zaklonjena plaža savršena je za ronjenje ili izležavanje. Tamo se mogu otkriti i razne atrakcije za morske avanturiste, poput neke zanimljive špilje.

Želite izbjeći turističke horde po Europi? Izbjegnite uobičajena mjesta i otkrijte skrivene bisere
Želite izbjeći turističke horde po Europi? Izbjegnite uobičajena mjesta i otkrijte skrivene bisere

Reynisfjara, Island

Ova plaža s crnim pijeskom vjerojatno je najpopularnija u cijeloj zemlji - i to s dobrim razlogom. Okruženje je, jednom riječju, upečatljivo. Od bazaltnih stupova koji izgledaju urezani u stijene do visokih morskih stijena smještenih u pučini, priroda je tamo posebna.

Daljine ih vuku: 4 horoskopska znaka koji će putovati svijetom
Daljine ih vuku: 4 horoskopska znaka koji će putovati svijetom

Kaputaş Beach, Antalya, Turska

Smještena između gradova Kaş i Kalkan, do koje se dolazi spuštanjem dugim stubištem, ova plaža predivna je radi autentičnosti - okružena je tirkiznim morem i strmim, neravnim liticama. Plivači i ljubitelji ronjenja također će uživati ​​u stjenovitim formacijama raspoređenim oko bistre vode plaže, a ljubitelji sunčanja mogu uživati ​​u slikovitom spoju zlatnog pijeska i sitnog bijelog šljunka.

Planirate putovanje? Najljepši europski gradovi za šetanje
Planirate putovanje? Najljepši europski gradovi za šetanje

Pointe de l’Aiguille, Cote d’Azur, Francuska

Azurna obala dom je brojnih poznatih plaža, od Saint-Tropeza i Cannesa do Nice i Saint-Jean-Cap-Ferrat. Ako ste u potrazi za mirnijom stranom Francuske rivijere, ova mala šljunčana uvala u selu Théoule-Sur-Mer prava je idila. Poznata je po upečatljivim crvenim stijenama (rezultat vulkanske lave prije više milijuna godina), a postoji čak i podvodna staza za ronjenje.

Pasjača, Hrvatska

Južno od Dubrovnika nalazi se ova čarobna plaža, s plavozelenom vodom i divnim liticama, a tu je i uska staza te niz stepenica uklesanih u stijenu. Obližnje selo Popovići također vrijedi posjetiti zbog svoje tradicionalne arhitekture i maslinika, piše Vogue.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel (@jrodrigo.87)

Platja de sa Boadella, Costa Brava, Španjolska

Okružena je liticama i borovima te ima zlatni pijesak i tirkizno more. Iako je to manja plaža od ostalih u regiji, njezin miran ambijent više nego nadoknađuje ograničeni broj pješčanih nekretnina.

 

Thy National Park, Danska

Privlači brojne surfere, pa je zovu i 'Hladni Havaji'. Popularna je za odmor te nudi autentično iskustvo prirode, Danska je zemlja koja zna djelovati kao da je s neke druge planete, pa je tako i s plažama.

Tsigrado Beach, Milos, Grčka

Do nje se dolazi strmom stazom, no nagrada je predivna - plaža od bijelog pijeska, okružena tirkiznom vodom. U blizini su i razne spilje te mjesta za ronjenje.

Luskentyre Beach, Isle of Harris, Škotska

Spektakularna i pomalo zagonetna, ova britanska plaža nudi kilometre bijelog pijeska i tirkizne vode, radi čega djeluje tropsko, iako se nalazi visoko na sjeveru.

Područje je bogato divljim životinjama, od morskih ptica do tuljana, a popularne su i aktivnosti na otvorenom.

Ghajn Tuffieha Bay Beach, Malta

Nedavno proglašena najljepšom plažom u Europi, ovaj skriveni dragulj uz obalu Malte poznat je po crvenom pijesku i slikovitim liticama. Plaža se nalazi na sjevernom kraju otoka u zaštićenoj uvali te privlači brojne kupače i ronioce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Baš su nestašni: 4 horoskopska znaka s 'najprljavijim' mislima
SPREMNI NA SVE

Baš su nestašni: 4 horoskopska znaka s 'najprljavijim' mislima

Kada je riječ o astrologiji, svaki horoskopski znak ima svoje jedinstvene osobine. Neki su poznati po svojoj inteligenciji, drugi po svojoj kreativnosti, a neki po tome da im je uvijek ista stvar na pameti

Zastupnica SDP-a i cvjećar Ante skupa su prošli kroz operacije: 'Zajedno smo skinuli 120 kila'
LANI SU SMANJILI ŽELUDAC

Zastupnica SDP-a i cvjećar Ante skupa su prošli kroz operacije: 'Zajedno smo skinuli 120 kila'

Plus+ Zastupnica SDP-a Boška Ban Vlahek (42) i omiljeni cvjećar domaćih celebrityja Ante Jurković (28) operirani su u varaždinskoj bolnici prošle godine, a sad se napokon osjećaju dobro u svojoj koži
Neptun se kreće retrogradno od 2. srpnja do 7. prosinca i donosi totalni kaos - za ovih 5 znakova
SUOČITE SE S PROBLEMIMA

Neptun se kreće retrogradno od 2. srpnja do 7. prosinca i donosi totalni kaos - za ovih 5 znakova

Neptun je planet duhovnosti pa dok putuje retrogradno, možemo se naći u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ono čega se držimo kao istinito