Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila nam je koje su tajne njene kuhinje, ali i trikove kojima se hrani zdravije. Već dugi niz godina održava fantastičnu liniju
Kolindina dijeta: Umjesto pizze, sama radim rezance od tikvica
- Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu - rekla nam je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
![](https://img.24sata.hr/u7XJ24EblwWClKgKC0KfwmfVQZI=/880x587/smart/media/images/2018-52/kola_32498579_m.jpg)
Grabar-Kitarović ne prakticira niskokalorične dijete. Namirnice bogate "praznim" kalorijama mijenja namirnicama bogatim nutrijentima, bez obzira na broj kalorija pa tako pommes frites zamijeni s grčkom salatom.
Bivša predsjednica obožava mediteransku kuhinju, a posebice onakvu kakvu je kuhala njena baka.
- Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta - navela nam je Kolinda namirnice koje se nalaze na njenom jelovniku. Povremeno konzumira crveno meso, posebice steakove ili bolognese kojeg sama skuha.
- Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado - priznala nam je Kolinda. Izbjegava kruh, no ipak nekad pojede i njega zbog putovanja i ritma života.
![](https://img.24sata.hr/gDHfl_FTyvYK095X4yrrKgqetQI=/622x0/smart/media/images/2024-05/423159655-6550133558420007-5255525260884022535-n.jpg)
- Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva - kazala je Grabar-Kitarović.
Otkrila je i svoj trik kojim reducira količinu tjestenine.
![](https://img.24sata.hr/_wt4bOxLTjJMopjG4g64KV8wcrI=/622x0/smart/media/images/2024-26/koli.jpg)
- Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki - zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.