Obavijesti

Sport

Komentari 74

Evo koliko je Dinamo zaradio od transfera Joška Gvardiola u City

Evo koliko je Dinamo zaradio od transfera Joška Gvardiola u City

Hrvatski branič pojačao je redove osvajača Lige prvaka u transferu od 92 milijuna eura. Dinamo ima pravo na postotak od razlike, ali i na naknadu za razvoj igrača. Gvardiol je u Dinamu bio od osme do 19. godine života

Nakon višetjednih peripetija i žestokih pregovora između RB Leipziga i Manchester Cityja, hrvatski branič Joško Gvardiol (21) postao je najskuplji stoper u povijesti nogometa. Nadmašio je rekord Harryja Maguirea, čiji transfer je iznosio 87 milijuna iz Leicestera u Manchester United. Gvardiol je u City stigao za 92 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol u Cityju

Pokretanje videa...

Gvardiol odlazi u Manchester City i postaje najskuplji stoper ikad 00:43

Dugo vremena je njemački prvoligaš tražio okruglih 100 milijuna, 'građani' su nudili manje, ali uz razne opcije bonusa. Neki su bili lako dostižni, neki teže, no Leipzig nije odstupao od traženog iznosa. Na koncu su se dogovorili da će Gvardiol put Etihada za 92 milijuna što je bilo dovoljno za srušiti svjetski rekord.

U cijeloj priči profitirao je i Dinamo, što se ustvari znalo i čekalo od onog trenutka kada je Gvardiol prodan za 18,8 milijuna eura plus bonusi u Bundesligu. Dinamo je u uvjetima s Leipzigom dogovorio 15 posto od razlike na idućem transferu, odnosno postotak od iznosa koji je Leipzig isplatio i kasnije od onog iznosa za koji je Gvardiola prodao.

Što je na koncu 10,87 milijuna eura koji će stići na Maksimirsku 128. Uz to, 'plavima' pripada i naknada za razvoj igrača. Budući da je Gvardiol u Dinamu bio od svoje osme godine, a prodan je s 19, Zagrepčani će utržiti dodatnih 2,5 milijuna eura. Dinamu pripada 60% od 5% za razvoj igrača.

U posljednjem susretu 23. kola Prve HNL Dinamo je  pobijedio Slaven Belupo sa 3-0

Kada se sve zbroji, Dinamu će na račun sjesti dodatnih 13,4 milijuna eura. Pribrojimo li inicijalnih 18,8 milijuna koliko je Leipzig platio za Gvardiola, plus bonusi koje je Gvardiol ostvario, dolazimo do iznosa od 33,4 milijuna eura (Leipzig je Dinamu prije transfera Gvardiola u Premier ligu isplatio oko 20 milijuna eura). Toliko je hrvatski prvak zaradio na transferu Gvardiola što je uvjerljivo najveća zarada Zagrepčana od jednog igrača.

Rekordnu zaradu u izravnom transferu drži Marko Pjaca, čije usluge je Juventus 2016. godine platio 29,4 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 74
VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!
TEŽAK PORAZ DINAMA

VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!

Osječani su u fantastičnom derbiju pred 13.487 gledatelja na Maksimiru nokautirali Zagrepčane. Bjelici su nanijeli prvi poraz otkako se vratio u Dinamo te nakon šest dugih godina uspjeli slaviti u Zagrebu
Bjelica: Primamo golove kao u dječjem vrtiću. Ma to je užasno
IZJAVE TRENERA

Bjelica: Primamo golove kao u dječjem vrtiću. Ma to je užasno

DINAMO - OSIJEK 2-4 Mi što prije moramo vratiti fokus na HNL. I početi se u HNL-u braniti s 11 igrača, baš kao i u Ligi prvaka. Nismo imali problema s pristupom, a imamo samo jednog zdravog napadača