Obavijesti

Sport

Komentari 115

Bjelica: Primamo golove kao u dječjem vrtiću. Ma to je užasno

Bjelica: Primamo golove kao u dječjem vrtiću. Ma to je užasno
5

DINAMO - OSIJEK 2-4 Mi što prije moramo vratiti fokus na HNL. I početi se u HNL-u braniti s 11 igrača, baš kao i u Ligi prvaka. Nismo imali problema s pristupom, a imamo samo jednog zdravog napadača

Dinamo je opet kiksao na domaćoj scnei, ali to više nije i neka novost. I vodeći Hajduk sad bježi "modrima" sedam bodova. Puno, jako puno. A pred Zagrepčanima je težak raspored, Dinamu slijede Šibenik, Slovan Bratislava, Gorica, pa slijedi još jedna reprezentativna stanka. Dani kad će se Bjelica morati pozabaviti svojim problemima, prije svega zadnjom linijom.

Pokretanje videa...

Dinamov junak Kulenović samo za 24sata: Prvi put svoj dres s utakmice nosim kući! Ide na zid 00:58

- Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi. Voda je cijelu utakmicu išla na njihov mlin. Da je Baturina zabio za 2-0, možda bi utakmica otišla u drugom smjeru, primili smo dva gola kakva ne smijemo. Onda se vratimo i dobimo onakav treći gol, previše je to velikih grešaka za klub poput Dinama. Na kraju zaslužena pobjeda Osijeka. Mi moramo puno raditi da budemo defenzivno stabilniji, zabijamo golove. Danas smo zabijali, stvarali šanse, ali mi napadamo i branimo se s 11 igrača. Svi igramo fazu obrane, to moramo raditi i u HNL-u, ne samo u Ligi prvaka - rekao je Bjelica, pa na pitanje kako se Dinamo muči bez Theophilea bio opširan:

Dinamovi navijači bijesni: Ako je plan predati titulu Hajduku, na pravom smo putu. Katastrofa
Dinamovi navijači bijesni: Ako je plan predati titulu Hajduku, na pravom smo putu. Katastrofa

- Ah..., što ste sve napisali o Theophileu kroz godine, tu je bilo toliko loših recenzija, pa to ne može ni pas maslom oprati. I kako je u ovim godinama dalje krvnik Dinama zbog one pogreške protiv Šahtara. A sad odjednom ne možemo bez njega? Drugi igrač je dobio priliku, ne bih ja sad nekako krivicu svalio na jednog igrača. To je sve moja odgovornosti, ja sam odlučio da igramo ovako.

Zagreb: Slavlje Dinama nakon golova Marka Pjace

Dinamo je u 11 kola primio 15 golova. Previše?

- To je užas. Ako se sjetite mog prvog mandata, ovo je užas. Jako sam razočaran zbog toga. U 11 utakmica primiti 15 golova, tu ima puno prostora za napredak. Svaka tri dana igramo, tu nemamo vremena za neko uigravanje na pola sezone. Kad ovako preuzemete momčad, tu preuzimate i taj rizik da nećete moći trenirati normalno. Nama je osnovno da shvatimo kako i u HNL-u moramo napadati i braniti se sa svih 11 igrača. U prvom mandatu sam rotirao puno igrača, to se nije toliko osjetilo, ali s ovima nisam odradio toliko treninga. I sad ne mogu toliko rotirati. Imamo samo jednog napadača Kulenovića, plus Petkovića koji je poluzdrav. Danas je Pjaca igrao na neprirodnoj poziciji, zabio je dva gola i čestitam mu na tome. U odnosu na Salzburg smo promijenili četiri igrača, a ovih sedam koji su igrali u srijedu su bili i umorni. Željeli su, ali se osjetio umor.

Kako su igrali? Ocijenite igrače Dinama i Osijeka na derbiju
Kako su igrali? Ocijenite igrače Dinama i Osijeka na derbiju

Rekli bismo kako je pristup ipak bio bolji nego u Puli, ali opet ste kiksali.

- Ni u Puli nisam bio nezadovoljan pristupom, tamo nam je bio agresivan suparnik. Osijek je bio jako dobro organiziran, imaju jako puno mladih i hitrih igrača koji su nam napravili problema u sredini terena. Njihovi su veznjaci bili svježi i brži od naših. Ne bih pričao o pristupu, ne vidim razloga za to. Igrači su bili svjesni važnosti ove utakmice. Ali, da nas onako izblokirao na bočnom faulu kod prvog gola, pa kad se vratimo na 2-2 i odmah dobijemo gol... to je dječji vrtić. I to ne smijemo dopustiti.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek u 11. Kolu Prve HNL

Imali ste dodatan motiv, boli li vas ovaj poraz zbog toga još i više?

- Sve je kao i poslije svakog poraza. Da, htio sam pobijediti zbog svega što se događalo prilikom mog odlaska iz Osijeka. Ali moram se malo ispraviti, i sebe i vas. Veliki sam navijač Osijeka, to je moj klub. I prema tom klubu imam veliku emociju, ali ju nemam prema ljudima koji ga vode. 

VIDEO Bad Blue Boysi pljeskom podržali igrače Dinama nakon poraza: 'Znaj da nema predaje'
VIDEO Bad Blue Boysi pljeskom podržali igrače Dinama nakon poraza: 'Znaj da nema predaje'

Hajduk je sada na "plus sedam", jako puno...

- Nije to mali zaostatak, jednostavno moramo pobjeđivati kako bi ga smanjili. Hajduk je dobar, pobjeđuje, ali mi moramo dobivati svoje utakmice ne gledajući prema Hajduku. I razmišljat samo o sebi. Još igramo tri puta s njima, ako dobijemo sve bit ćemo prvaci. Ali moramo što prije vratiti apsolutni fokus na HNL - završio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 115
VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!
TEŽAK PORAZ DINAMA

VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!

Osječani su u fantastičnom derbiju pred 13.487 gledatelja na Maksimiru nokautirali Zagrepčane. Bjelici su nanijeli prvi poraz otkako se vratio u Dinamo te nakon šest dugih godina uspjeli slaviti u Zagrebu