Obavijesti

Sport

Komentari 566

VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!

VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!
24

Osječani su u fantastičnom derbiju pred 13.487 gledatelja na Maksimiru nokautirali Zagrepčane. Bjelici su nanijeli prvi poraz otkako se vratio u Dinamo te nakon šest dugih godina uspjeli slaviti u Zagrebu

U derbiju 11. kola HNL-a nogometaši Osijeka su na maksimirskom stadionu iznenadili i pobijedili aktualnog prvaka Dinamo 4-2 (2-1).

Dinamu je to bio treći ligaški poraz u sezoni. Zagrebački klub je treći na ljestvici i ima bod manje od Rijeke, odnosno, sedam manje od vodećeg Hajduka. Osječani su se bodovno izjednačili s Varaždinom koji je četvrti. Osijek je dobio petu od posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

Statistika Dinamo - Osijek

Golijada na Maksimiru

Dinamo je poveo u 18. minuti golom Marka Pjace, ali Osijek je do odmora okrenuo rezultat na svoju stranu. Strijelci su bili Arnel Jakupović u 22. i Roko Jurišić u 40. minuti. Novi gol Pjaca je zabio u 52. minuti, tada za 2-2, ali su opet uslijedila dva gola Osijeka. Hernani je u 54. postigao pogodak za 3-2, dok je Jakupović realizirao jedanaesterac u 89. minuti za 4-2.

Pjaca za vodstvo, Jakupović poravnao

U uvodnim minutama svaka je momčad imala po jednu odličnu šansu. U 6. minuti je Dinamo mogao do vodstva, nakon akcije Baturine i Pierre-Gabriela lopta je došla do Kulenovića koji nije bio precizan. Samo dvije minute kasnije u istoj su akciji pokušali Jakupović i Omerović za goste, ali startnih 0-0 se nije promijenilo.

Nije se dugo trebalo čekati na prvi pogodak i Dinamo je poveo u 18. minuti. Na asistenciju Pierre-Gabriela glavom je pogodio Pjaca. Već u idućem napadu mogao je Dinamo do drugog gola, ali je Jelenić spasio goste nakon udarca Baturine.

Imao je Osijek spreman odgovor na nalete Dinama te je došao do izjednačenja u 22. minuti. Nakon ubačaja Hernanija dobro se snašao Jakupović i pogodio za osječko slavlje u Zagrebu.

Čudesan gol Jurišića pod prečku u bliži kut

Utakmica se potom primirila do 36. minute kada je dva puta u istoj akciji prijetio Kulenović. Pritom se s jednom intervencijom istaknuo i osječki golman Malenica, dok je drugi pokušaj napadača Dinama blokiran. U 40. minuti novi šok za domaće navijače jer je Osijek poveo 2-1. Gosti su ukrali loptu, Jurišić se sjurio prema suparničkim vratima te je odlično naciljao i pogodio bliži kut pod prečku.

Burni kraj prvog dijela samo se prelio na nastavak utakmice pa je odmah početkom drugog poluvremena ponovno na scenu stupio Pjaca. U 51. minuti lopta se prilično sretno odbila do hrvatskog reprezentativca koji je pogodio za izjednačenje i 2-2.

Panenka za kraj

No, kratko je Dinamo uživao u tom rezultatu. Opet su Osječani imali spreman odgovor, u 53. minuti su gosti po izgubljenoj lopti Dinama složili kvalitetan kontranapad, a izuzetno lijepo je za 3-2 Osijeka pogodio Hernani. Portugalac je izveo pravu majstoriju, vanjskom je pogodio u suprotni kut.

Dinamo je pritiskao do kraja, mogao je izjednačiti u 69. minuti. Ademi je pucao, ali se i tom prilikom istaknuo vratar Osijeka. Nastavio je Dinamo s napadima, pokušao je Špikić, a onda su Osječani zabili i četvrti u 88. minuti. Nevistić je srušio Bukvića, a Jakupović je panenkom pogodio s bijele točke za 4-2 i veliko slavlje Osječana. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE DINAMO - OSIJEK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
11. kolo HNL-a 16.00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Pjaca 18', 51'
2 : 4
Osijek
Jakupović 22' 89' (p), Jurišić 41', Hernani 55'
Sortiranje događaja

KRAJ! 

Nenad Bjelica doživio je prvi poraz od povratka u Dinamo i to baš protiv bivšeg kluba. Osječani su srušili prvaka čudesnim golovima, jednim ljepšim od drugoga.

Najviše je na koncu profitirao vodeći Hajduk koji sada ima sedam bodova prednosti ispred najvećeg rivala.

96'

Dinamo gotovo ništa konkretno ne čini da bi makar ublažio težak poraz. Govor tijela igrača nije dobar i trebalo bi se dogoditi čudo da postignu makar treći gol...

BIJESNI NAVIJAČI

Gledatelji masovno odlaze sa zapadne tribine, pojedinci viču “Vrati Čačića!” A s druge strane se čuju povici "kupite još kojeg Marokanca ili Španjolca".

Igrat će se najmanje devet minute sučeva dodatka.

89'

GOOOOOOL! Priči na Maksimiru je kraj! Kakav hladnokrvan gol Jakupovića... Svoj drugi danas dao je panenkom iz penala i stavio točku na "i" današnjeg derbija.

Komentari 566