Obavijesti

News

Komentari 8

Ćipe o stanju u DP-u: 'Nije bilo velikih stranačkih gubitaka'

Ćipe o stanju u DP-u: 'Nije bilo velikih stranačkih gubitaka'

Stipo Mlinarić Ćipe je naglasio da parlamentarna većine nije ugrožena, unatoč tome što su otišla dva zastupnika

VIDEO

Saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe poručio je u srijedu kako nakon unutarstranačkih izbora i raskola stranke nije bilo velikih gubitaka te naglasio da parlamentarna većine nije ugrožena, unatoč tome što su otišla dva zastupnika. 

- Nije bilo velikih stranačkih gubitaka, otišla su dva saborska zastupnika i to je to. Domovinski pokret ide dalje čvršće i jače. Stat ću ovdje u svibnju nakon lokalnih izbora i vidjet ćete da govorim istinu, da će Domovinski pokret biti treća snaga, kao što je bio i do sada - poručio je Mlinarić uoči sjednice Predsjedništva Sabora, koji idućeg tjedna počinje zasjedati nakon dvomjesečne ljetne stanke. 

Radić osniva novu stranku: 'Imat ćemo svog kandidata za predsjednika, a to neću biti ja'
Radić osniva novu stranku: 'Imat ćemo svog kandidata za predsjednika, a to neću biti ja'

Dva saborska zastupnika koja su napustila stranku nakon unutarstranačkih izbora na kojima su pobjedu odnijeli novi/stari predsjednik Ivan Penava i njegova struja, su Igor Peternel i Krešimir Čabaj. Klub zastupnika u Saboru sada broji devet članova, a Peternela će na funkciji predsjednika Kluba zamijeniti Ivica Kukavica. 

- Nitko nije sretan kad dolazi do osipanja, ali u ovom slučaju mogu tvrditi da ćemo definitivno biti homogeniji, čvršći i jači jer je i dosad bilo nekih pukotina u radu - kazao je Kukavica. 

Zagreb: Penava ponovno predsjednik Domovinskog pokreta, zamjenik je Stipo Mlinarić

Iako je rejting stranke nakon nedavnih unutarstranačkih izbora pao, Ćipu to ne zabrinjava. 

- Ja sam osnivač DP-a, od prvog dana sam u DP-u, sjećam se da je rejting kad je otišao Miroslav Škoro bio 2,1 posto i da smo na sljedećim izborima postali dio vlasti. To što je trenutno rejting oko pet posto ništa ne zabrinjava, vidjet ćete s našim radom rezultate i da će rejting biti puno veći - rekao je. 

Novo istraživanje otkrilo: DP je pao nakon raskola u stranci, a Milanović najpozitivniji političar
Novo istraživanje otkrilo: DP je pao nakon raskola u stranci, a Milanović najpozitivniji političar

Parlamentarna većina je, kaže, unatoč napuštanju dva zastupnika, stabilna. "Imamo 77 ruku, nikakva većina nije ugrožena". 

Osvrnuvši se na dojučerašnje kolege Peternela i Marija Radića i njihovo osnivanje nove stranke, Ćipe je pozvao Radića da preuzme odgovornost, dođe u Sabor i tu predstavlja svoje politike. 

- A ne kao protekle četiri godine iz sjene - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO